Având la activ peste 20 de ediții, Romsym Data Day este unul dintre evenimentele IT de companie cu istoria cea mai îndelungată. Romsym a fost prima firmă locală ce s-a orientat exclusiv pe zona de aplicații software și a rămas și astăzi unul dintre liderii pieței de distribuție de aplicații. Ediția 2015 a inclus mai multe prezentări structurate pe secțiunile securitate și soluții de business. La aceasta secțiuni, s-a adăugat și un track extrem de interesant dedicat demonstrațiilor live.

Novell

O prezență inedită la această ediție a fost Novell, companie care a adunat în portofoliu mai multe soluții: Micro focus (producătoarea cunoscutului limbaj și mediu de dezvoltare pentru zona financiară – Cobol), distribuția Linux SUSE (achiziționată de Novell), instrumentele de dezvoltare Borland etc.

Legat de soluțiile Novell, Arpad Kelemen, SEE Pre-Sales Technical and Partner Manager – Novell, a declarat:

“Novell se plasează astăzi ca un furnizor de soluții de top în zona <<on premises>>. Cu toate că soluțiile în cloud sunt pe val, serviciile oferite de acesta (în special SaaS) nu pot oferi nivelul de siguranță specific soluțiilor integrate la nivel local. În fapt, consider că siguranța este unul dintre principalele atuuri ale portofoliului nostru. Novell Groupewise este probabil una dintre cele mai sigure aplicații de e-mail, fiind folosită în domenii critice în care informația stocată în mail-uri este extrem de valoroasă (firme de avocatură, armată, centre de cercetare etc.). ”

Infrastructură

“Red Hat prespupune un sistem de operare și tot ce implică acesta. În primul rând, virtualizarea pe Red Hat a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani. Tehnologia de middleware de la Red Hat și-a consolidat poziția, în special prin competențele obținute de distribuitorii noștri. Piața românească este una dintre cele mai dinamice, având în România primul partener Red Hat Premium Premier.” a declarat Wojciech Furmankiewicz, Senior Solution Architect, Red Hat

 Big Data

 Big Data  a fost un alt subiect abordat. “Organizațiile acumulează un volum tot mai mare de date, date care ascund informații foarte valoroase pentru desfășurarea afacerilor. Procesele de data mining și modelare a datelor au devenit o cerință obligatorie pentru cele mai multe dintre organizații. Pentru IBM zona de analiză a datelor este strategică, compania având un portofoliu vast de produse. Apreciem suportul și know-how-ul Romsym Data, compania fiind partener SPSS încă dinaintea achiziției acestei tehnologii de către IBM. ” , a declarat Stefan Baciu, Sales Leader, Advanced Analytics & BI – IBM România.