Se pare ca furnizorii Samsung, LG si Sharp au produs deja un milion de displayuri cu rezolutie mare pentru viitoarea generatie de iPad pentru Apple.

Digitimes sustine ca inca doua milioane vor fi produse pana la sfarsitul lui noiembrie de catre acesti trei furnizori, citand “surse din industrie”.

Totusi, raportul nu specifica exact ce inseamna rezolutie mare, asa ca nu se stie inca daca cea de-a treia generatie de iPad va avea sau nu retina-display.

Luna trecuta se banuia ca furnizorii ar avea probleme in producerea cantitatilor necesare de displayuri cu rezolutie mare. Raportul sustinea ca scopul era de a produce displayuri cu o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli, de patru ori mai performante decat cele de 1024 x 768 ale iPad-urilor de prima si a doua generatie.

Raportul Digitimes mai sustine si ca producatorii modulelor tactile, TPK Holding si Wintek, sunt asteptati sa inceapa sa isi livreze produsele catre partenerul Apple – Foxconn undeva spre inceputul lunii decembrie, pentru ca asamblarea produsului final sa inceapa imediat dupa 1 ianuarie.

Astfel ciclul de 12 luni al lansarilor iPad Apple este respectat, desi au existat speculatii cum ca iPad-ul lansat in martie 2012 va fi mai degraba o versiune imbunatatita a iPad2 decat un complet nou iPad 3.

Pentru mai multe detalii accesati: http://www.pcworld.com/article/244343/displays_for_next_ipad_reportedly_shipped.html