Cat de vulnerabil este smartphone-ul dumneavoastra la atacuri cu malware? Android este pe departe cel mai frecvent atacat, dar unele dispozitive populare Android create de Samsung, HTC, si Motorola fac fata mai greu decat altele.

Bit9, un furnizor de solutii de securitate, a realizat topul celor mai vulnerbile 12 telefoane. Desi pentru user nu conteaza foarte mult daca versiunea pe care o foloseste este Android 2.3 sau Android 2.3.7., pentru ca din punct de vedere al funtionalitatii acestea sunt similare, din punct de vedere al securitatii conteaza mult. De exemplu daca o aplicatie malitioasa aunge la o versiune mai veche a Android, Google o repara su lanseaza un update pentru ca acea aplicatie sa nu va mai exploateze niciodata telefonul. Apoi operatorul urmeaza sa va trimita update-ul pe telefon.

Momentul cand primiti aceste update-uri depinde de operator si producator, nu de Google. Din pacate, nu toate telefoanele Android primesc ultima versiune in acelasi timp. Astfel, dupa spusele Google, 56% din telefoanele Android smartphone folosesc in continuare versiunea veche deja de 18 luni, Android 2.3 Froyo, sau altele chiar mai vechi.

Luand in considerare toti factorii importanti, iata topul oferit de Bit9:

1. Samsung Galaxy Mini
2. HTC Desire
3. Sony Ericsson Xperia X10
4. Sanyo Zio
5. HTC Wildfire
6. Samsung Epic 4G
7. LG Optimus S
8. Samsung Galaxy S
9. Motorola Droid X
10. LG Optimus One
11. Motorola Droid 2
12. HTC Evo 4G

Pentru mai multe informatii accesati: http://securitywatch.pcmag.com/none/290796-the-12-most-vulnerable-smartphones