Cel mai nou zvon este ca un asemenea telefon ar fi in lucru. Procesul este abia la inceput, insa daca cei de la Facebook isi cunosc interesele, vor trece la treaba cat mai repede.

Un telefon Facebook poate parea o idee buna, dar consumatorii sunt obisnuiti cu dispozitive care fac fata la sarcini multiple, acceseaza orice serviciu si ofera facilitati pentru toate retelele sociale. Dilema dispozitivului este ca putini oameni folosesc Facebook suficient de mult incat sa justifice cumpararea unui dispozitiv in acest scop.

Multi useri pasionati de Facebook uita de el atunci cand ies din casa. Ocazional deschid aplicatia atunci cand asteapta un update de la un prieten sau vor sa incarca o fotografie. Fanii Facebook incetinesc ritmul atunci cand vine vorba de dispozitivele mobile. Nu acestia sunt oamenii care ar cumpara un dispozitiv centrat pe Facebook.

Nu uitati ca exista deja pe piata ceva asemanator, numit HTC Status. Telefonul a fost un esec complet, in ciuda eforturilor retelei AT&T de a promova telefonul oferind o tasta integrata Facebook. Desi campania publicitara ar fi putut fi mai buna, cel putin a avut parte de promovare.

Telefonul HTC Status era un telefon prietenos din punct de vedere al pretului, costand $49.99, si adresandu-se generatiei tinere, si avea doar cateva elemente destinate exclusiv Facebook. In contrast, Facebook este asteptat sa reprezinte o mare parte din intreaga functionalitate a telefonului, ceea ce nu este neaparat un lucru bun.

Un atu al telefonului ar putea fi pretul. Facebook nu trebuie sa taxeze userii pentru accesul pe site. In cazul telefonului, ar trebui sa pastreze aceasta strategie si sa ofere smartphone-ul gratis in cazul unui contract pe doi ani. Dispozitivul in sine nu ar trebui insa sa para un telefon cu buget redus.

Insa exista un dezavantaj din start. Daca procesul de dezvoltare abia porneste, produsul final va ajunge pe piata abia peste 12 – 18 luni, oferind Google, Apple si Microsoft suficient timp pentru a produce urmatoarea generatie de dispozitive mobile.

Va putea Facebook sa concureze in aceasta mare de smartphone-uri?

Pentru mai multe informatii accesati: http://news.cnet.com