Cei care asteptau vesti despre lansarea Google a unui serviciu muzical online ar putea primi raspunsurile dorite in cursul zilei de astazi.

De cateva luni, au fost speculatii cum ca Google avea in curs de dezvoltare un magazin muzical, si zvonurile s-au intensificat saptamana aceasta. Google a anuntat o conferinta de presa in cadrul careia este asteptat anuntul lansarii Google Music, un magazin muzical online care va concura direct cu Apple iTunes.

“Daca vor proceda cum trebuie, ar putea deveni ceva imens si ar putea concura direct cu iTunes in lumea muzicala,” a spus Zeus Kerravala, analist principal al ZK Research. “Apple are o baza de clienti loiali, desiguri, dar daca nu esti fan Apple, aceasta este o alternativa minunata – in cazul in care Google va primi continutul necesar.”

La inceputul saptamanii, imagini cu noul look al Google au aparut pe un website spaniol. Imaginile au starnit speculatii cum ca serviciul ar fi aproape gata de lansare.

Doar acum cateva saptamani s-a anuntat ca Google planuieste sa integreze acest serviviu muzical in Google+. Conform rapoartelor, userii Google Music ar putea sa impartaseasca continut muzical cu prietenii in cadrul Google+, unde userii ar putea asculta cantece gratuit si ar putea avea apoi optiunea de a le cumpara direct de pe reteaua sociala.

Aceasta integrare ar putea sustine spusele CEO-ului Google, Larry Page, care spunea ca Google+ va transforma compania si serviciile pe care aceasta le ofera.

Kerravala a spus ca integrarea unui serviciu muzical cu alte servicii Google, precum cautarea, Google+ si Maps, va fi importanta pentru impulsionarea noului serviciu muzical.

A mai spus ca daca exista vreo companie care sa reprezinte o amenintare pentru serviciul popular al Apple – iTunes, aceasta este Google.

Pentru mai multe informatii accesati: http://www.computerworld.com/s/article/9221893/_Google_to_unveil_music_store_to_rival_Apple_iTunes