foodpanda, cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, sărbătorește 1 an de la lansarea pe piața locală și a ajuns la peste 250 de restaurante listate pe platformă în septembrie 2014, de cinci ori mai multe față de perioada similară a anului trecut, când s-a lansat pe piața locală.

La mai puțin de un an de la lansarea pe piața din România, foodpanda.ro, liderul pieței locale de food ordering, a atras un total de peste 250 de restaurante partenere, față de cele 50 listate în septembrie 2013, la momentul intrării pe piața din România. Compania are în plan, pentru finalul anului, extinderea în toate orașele cheie din România.

În mai puțin de un an, compania s-a extins în 9 orașe importante din țară, în București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța, Ploiești, Oradea, Brașov și Arad.

Tot în mai puțin de un an, peste 50% dintre comenzile zilnice înregistrate de foodpanda în România sunt realizate de pe aplicația mobilă, disponibilă gratuit în Appstore, Google Play și Windows Store, aceasta fiind cea mai mare rată de comenzi mobile a foodpanda din Europa Centrală și de Est.

„România este o țară importantă pentru noi, partenerii pe care i-am atras au fost deschiși și fascinați de toate avantajele de marketing și de vânzări de care pot beneficia din partea unui partener puternic, cu know-how relevant pe zona de online și mobile. Mai mult, consumatorii români sunt foarte activi și familiarizați cu aplicațiile mobile. România se numără printre țările cu cele mai multe comenzi foodpanda plasate de pe aplicația pentru mobil, peste jumătate din comenzile totale fiind făcute via smartphone”, declară Ralf Wenzel, Co-Fondator și CEO global foodpanda.

Potrivit acestuia, compania va continua să investească în extinderea platformei în România și în atragerea de noi restaurante, țintind cele mai populare și apreciate branduri în rândul consumatorilor.

 „Obiectivul nostru principal în România, ca în oricare altă țară în care suntem prezenți, este să devenim realmente un „E-bay” al comenzilor de mâncare, iar pentru a atinge această țintă ne propunem să încheiem parteneriate cu toate restaurantele apreciate de consumatorii români până la finalul lui 2015, și să atragem o cotă de piață chiar și mai ridicată”, declară și Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Din momentul lansării pe plan global, în 2012, foodpanda/hellofood a obținut finanțări în valoare de peste 100 milioane de dolari. Recent, platforma globală de comenzi de mâncare a achiziționat concurentul Delivery Club, devenind lider pe piața rusească de comenzi de mâncare.

Platforma online pentru comenzi de mâncare ajută restaurantele să își crească vânzările prin intermediul site-ului și al aplicației, oferindu-le totodată tehnologii și instrumente de analytics performante. Clienții își pot alege mâncarea preferată online, iar foodpanda procesează comanda și o trimite direct către restaurant, care se ocupă de livrare. Compania a lansat recent noua generație a aplicației pentru mobil, disponibilă pentru terminalele smart cu cele mai importante sisteme de operare.