Am avut ocazia sa-l ascult in cadrul IDC IT Security Roadshow 2012 pe Ramses Gallego, cu siguranta o persoana care stie sa-si incite audienta cu subiecte interesante.

Ce a fost special de data aceasta? Ideea – care nu este noua, dealtfel – de aliniere a proceselor IT la cerintele de business ale companiei. “Business is king” spune Ramses, subliniind importanta faptului ca sistemele si procesele IT trebuie sa furnizeze catre business informatiile potrivite la timpul potrivit. In acelasi cadru, investitiile IT trebuie si ele aliniate cu strategia companiei.

Cu o licenta in drept si un MBA in Administrarea Afacerilor, Ramses Gallego este de peste 15 ani un profesionist in securitate cu o experienta vasta in domenii precum Risk Management si guvernare.  Ramses este acum General Manager Securitate si Risk Management la Entel IT Consulting, unde concepe viziunea strategica a departamentului si supravegheaza implementarea serviciilor. Ramses lucreaza de 3 ani in cadrul ISACA’s CISM Certification Committee iar acum este membru al CGEIT Certification Committee.

Ramses crede ca este necesara o revolutie (mai degraba decat o evolutie) atunci cand luam in calcul trecerea de la riscul tehnologic la riscul intreprinderii si ca modelul cloud ofera oportunitati incredibile pentru afacerile de astazi. Ramses sustine in continuare ca sistemul guvernamental este esential pentru a facilita inovatia in acest mediu de business in continua schimbare, si detine multe certificate care combina diferite domenii de cunostinte, marturie a viziunii sale mari asupra tehnologiei din cadrul pietei. Datorita acreditarii sale Six Sigma Black Belt, Ramses este apt sa dezvolte proiecte orientate pe rezultate, cu focus specific pe business si oameni.