Asadar, Cloud computing este tehnologia viitorului si noi trebuie sa “sarim in acest tren”, nu-i asa?

Cred ca toti cei care au asistat recent la seminarii si conferinte cu tema Cloud Computing, sau au avut prezentari facute de vendori,  isi pun insa tot felul de intrebari:    – Este Cloud Computing benefic afacerii sau este doar  o noua tehnologie care incearca sa isi faca loc in peisaj?     – Care va fi avantatajul pe care Cloud Computing il va aduce, pe termen lung, afacerii mele?    – Ce trebuie sa luam in considerare atunci cand decidem sa investim intr-o solutie “Cloud computing”? Si cum convingem CEO cu privire la aceasta investitie? (Sau pana la urma, ii intereseaza pe executivi unde sunt gazduite aplicatiile companiei?)    – Cum putem estima beneficiile pe termen lung? La urma urmei, nu vrem ca, imbratisand o tehnologie noua, sa sfarsim prin a avea costuri mai mari sau probleme  privind securitatea datelor, disaster recovery sau data management, sau altele…

La aceste intrebari si nu numai, incerc sa raspund intr-un sir de articole pe care va invit sa le comentati.

Primul comentariu ar fi: raspunsul corect la intrebarile de mai sus depinde in foarte mare masura de specificul organizatiei care incearca sa raspunda. Multe companii isi dezvolta strategii pe termen lung.  Procesul de evaluare a adoptarii unei solutii de cloud computing trebuie sa se suprapuna analizei strategiei adoptate. Orice strategie este transpusa in realitate prin planuri concrete care includ: oamenii, infrastructura, resursele implicate. In acest cadru se decide si o schimbare precum cloud computing, care trebuie sa aiba in vedere beneficiile aduse afacerii.

(Va urma)

PS Nu uitati sa verificati si  http://itchannel.ro/load  pentru detalii cu privire la evenimentul de cloud computing organizat de catre ITchannel – LOAD 2012, editia a saptea.