Presa digitală Xerox DocuColor 8080 a extins gama de aplicaţii, a sporit productivitatea şi calitatea materialelor realizate in-house la agenţia Century Image, specializată în realizarea de design grafic.

În 2013, prin accesarea unor fonduri europene, Century Image a achiziţionat presa digitală Xerox DocuColor 8080, pentru a internaliza producţia de materiale de design grafic. Soluţia de imprimare a fost implementată de partenerul Xerox, compania 2M Digital.

În afara noului Xerox 8080, care este utlizat pentru tiraje medii şi mari, Century Image mai deține un Xerox 550 (pentru tiraje mici) și un XeroxColorQube 9302 (pentru producția de carte și formularistică).

„DocuColor 8080 are la bază un concept modular și adaptabil, astfel încât aplicaţiile de design grafic ale Century Image pot fi tipărite la o calitate impecabilă”, afirmă Răzvan Corcodel, BDM Graphic Communication & Education Xerox România. „De asemenea, presa oferă opțiuni în linie precum dispozitivele de legare și stivuitorul de mare capacitate, dar și dispozitivele de finisare standard și profesional şi, nu în ultimul rând, posibilitatea de a adăuga noi aplicații, sporind nivelul de productivitate.”

„Pe tot parcursul procesului de luare a deciziei, Century Image a beneficiat de tot suportul şi de expertiza noastră în domeniu”, a declarat Gheorghe Codreanu, Managing Director, 2M Digital. “Totodată, am fost deschişi către toate cerinţele agenţiei şi am oferit sesiuni de training, care au acoperit toate aspectele, de la utilizarea simplă, la utilizarea avansată a echipamentelor, pentru diverse aplicații complexe.”

Una dintre cerințele speciale ale Century Image a fost achiziționarea soft-ului MPhoto, prin care se pot realiza albume foto digitale prin simpla descărcare și instalare a soft-ului. MPhoto este o aplicație care le asigură clienților template-uri de pagini, de coperți, de efecte speciale, astfel încât aceştia se pot bucura de albume foto cu un aspect profesional.

Atât presa digitală DocuColor 8080, cât și echipamentele de finisare din gama Fastbind îi permit acum agenţiei să le ofere clienților albume foto la o calitate similară tehnologiei foto, dar la un preț mai avantajos.

“Prin achiziția de echipamente digitale Xerox din domeniul Graphic Arts și a celor de finisare de ultimă generație, le asigurăm clienților noştri aplicaţii complexe, personalizate, la o calitate superioară, indiferent de tiraj. Noua tehnologie ne-a ajutat nu doar să creştem semnificativ cifra de afaceri, ci și profitul cu aproximativ 20%”, afirmă Horia Moașa, Director General, Century Image.

În prima lună în care acest echipament a funcționat efectiv, Century Image a ajuns la un volum de 50.000 de printuri A4 față, acesta fiind un start impresionant pentru o agenție specializată în creație și nu în producție.