Conform celui mai recent studiu publicat de International Data Corporation (IDC), SIVECO ocupa primul loc in topul companiilor romanesti integratoare de solutii software (System Integration Market), cu o cota de piata de 14,3%. Studiul IDC realizeaza cea mai completa radiografie a pietei romanesti de servicii IT si a pozitiei de piata a celor 99 de furnizori de servicii IT ce activeaza in Romania.

SIVECO, furnizor exclusiv de software si servicii asociate, este singura companie romaneasca ce se mentine de peste 10 ani in primele pozitii in topul IDC dedicat pietei de servicii IT din Romania, un top dominat, in mod traditional, de integratorii de hardware. Astfel, compania isi mentine si anul acesta pozitia secunda in top 3 IDC pentru piata generala de servicii IT (IT Services Market), cu o cota de piata de 6,4%, surclasand furnizori multinationali de sisteme si servicii IT.

Expertiza acumulata de-a lungul anilor precum si capacitatea de a raspunde pietei intr-o maniera dinamica si flexibila a facilitat in anul 2013 implementarea unor proiecte complexe, de anvergura nationala, asigurand companiei pozitia de lider local si la categoria „Software Support and Instalation Foundation”, cu o cota de piata de 11,2%.

Demonstrand reale competente in implementarea unor proiecte de informatizare si instruire in domeniul educational, SIVECO detine o cota semnificativa, de 10,5%, si din piata de „IT Training and Education Foundation”.

Conform IDC, piata romaneasca de IT s-a maturizat, clientii concentrandu-se pe eficientizarea costurilor, optimizarea sistemelor, consolidare si modernizare.

In anul 2013, SIVECO si-a consolidat pozitia castigata pe piata nationala si internationala, prin implementarea de proiecte strategice de mare complexitate si anvergura precum si prin acordarea unei atentii sporite inovarii, cercetarii si dezvoltarii.

Din aceasta perspectiva, compania si-a imbogatit portofoliul cu solutii ce utilizeaza tehnologii Cloud. Gama de produse SIVECO Project:Cloud include aplicatii eficiente pentru instruirea personalului (AeL), gestiunea documentelor (SIVADOC) si administrarea afacerilor (SIVECO Applications 2020).

Un produs de sucess al anului 2013 este si aplicatia SIVECO Business Analyzer, accesibila de pe dispozitive mobile – un „consilier” personal al managerilor in activitatile de planificare, urmarire, control si prognoza si suport informational pentru adoptarea strategiilor de control al costurilor si de identificare a surselor de crestere a profitului.

Anul trecut compania s-a concentrat pe extinderea activitatii pe pietele externe, pe baza expertizei obtinute in derularea proiectelor nationale de anvergura. Solutiile de eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness implementate de SIVECO Romania contribuie la imbunatatirea activitatilor organizatiilor publice si private. In prezent, portofoliul companiei cuprinde peste 1.500 de clienti din 27 de tari din Uniunea Europeana, Comunitatea Statelor Independente, Orientul Mijlociu si Nordul Africii.

“Compania noastra este de peste 22 de ani unul dintre jucatorii cheie ai pietei de software din Romania si de peste un deceniu in primele pozitii din topul studiilor IDC. Ne propunem sa ramanem in fruntea clasamentului, generand in acelasi timp proiecte si solutii care raspund nevoilor societatii informationale. Studiul IDC reprezinta un etalon in analiza mediului de afaceri si evidentiaza foarte obiectiv si structurat tendintele si clasamentul pietei locale de IT. Astfel de studii ne ajuta sa ne orientam business-ul in directia din care vine cererea”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.