Cu ocazia conferintei de presa organizata de catre VERACOMP, compania a realizat o retrospectiva privind evolutia sa pe piata de distributie de solutii IT. Dupa 7 ani de prezenta in piata IT, Veracomp isi consolideaza pozitia in zona distributiei de solutii, reusind ca in ultimii trei ani sa inregistreze o rata medie de crestere de peste 50%.

Actionand pe o piata IT extrem de volatila, care a cunoscut schimbari semnificative in ultimii ani, Veracomp se mandreste cu faptul ca a reusit isi mentina stabilitatea si sa creasca cifra de afaceri, bazandu-se pe solutii IT specializate si pe o retea de parteneri de incredere. Chiar daca anii de criza au insemnat pentru companie eforturi si investitii semnificative, rezultatele nu au intarziat sa apara si incepand cu 2012 Veracomp a reusit o evolutie spectaculoasa.

“Dupa 7 ani de business pe piata de distributie de solutii IT, am reusit sa ne impunem ca un distribuitor de incredere pentru partenerii nostri, reusind sa le dovedim stabilitatea, responsabilitatea si profesionalismul pe care il cauta la fiecare distribuitor. Suntem pe linia dorita si ne propunem ca in urmatorii 3 ani sa ajungem in topul distribuitorilor de solutii IT,” declara Catalin Matei, CEO, Veracomp.

In prezent, VERACOMP are o echipa completa, o retea stabila la nivel national si un portofoliu extins de solutii IT de networking, securitate, storage si telecomunicatii. Compania a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de peste 3.3 milioane de dolari si si-a propus pentru 2014 o cifra de afaceri de 4 milioane dolari, pe care a reusit deja sa o depasesca in luna noiembrie.

“Ca distribuitor, realizam cresterea cifrei de afaceri integral prin si datorita partenerilor nostri. Ca atare, in acesti 7 ani am facut eforturi permanente pentru a ne extide reteua de parteneri, dar si portofoliul de solutii care sa ii sustina pe acestia in proiectele pe care le deruleaza. In aceeasi masura, am reusit sa crestem valoarea medie a proiectelor derulate impreuna cu partenerii nostri – de la 15.000 euro in 2010 la 48.000 euro in 2014”, afirma Catalin Matei, CEO, Veracomp.

Tot in cadrul conferintei de presa, Veracomp a anuntat si un nou brand recent introdus in portofoliul sau de solutii. Incepand cu luna noiembrie, Veracomp a devenit distribuitor autorizat Polycom,  liderul global în soluţii de comunicaţii unificate, completandu-si astfel portofoliul de solutii IT specializate din segmentul telecom.