Raportul KuppingerCole poziționează Thales ca lider global pe piața soluțiilor enterprise de autentificare datorită gamei sale SafeNet Trusted Access. Soluțiile Thales de gestionare a accesului au fost deosebit de apreciate pentru capabilitățile de asistenţă la autentificare, gestionare a autorizărilor și politicilor, dar și pentru facilitățile extinse de raportare, interfețele moderne cu utilizatorii (IU) și tablourile de bord.

SafeNet Trusted Access acceptă cloud-ul public și un model de implementare hibrid oferit de cei mai mulți furnizori de servicii. KuppingerCole a evaluat poziția Thales în urma unei analize detaliate a mai multor jucători din domeniu, luând în considerarea atât prezența sa în piață, cât și calitățile soluțiilor.

Soluțiile enterprise de autentificare furnizate de Thales au capacitatea de asigura un suport excelent pentru token-uri hardware și metode uzuale de autentificare prin aplicațiile mobile și cloud. Clienții sunt de obicei atraşi de opțiunile de securitate superioară pe care le oferă SafeNet. Organizațiile, atât din sectorul public, cât și din cel privat, care au nevoie de opțiuni puternice de autentificare multi-factor (MFA) pot lua în considerare suita SafeNet de la Thales”, a declarat John Tolbert, Analist Principal în cadrul KuppingerCole.

În condițiile în care organizațiile stochează date în cloud mai mult decât oricând, gestionarea accesului se asigură de faptul că întreprinderile vor minimiza riscurile legate de securitatea datelor și vor beneficia de un acces simplificat la resursele cloud.

În conformitate cu studiul publicat de Thales referitor la Indicele de gestionare a accesului 2020 – Ediția Europa și Orientul Mijlociu, peste jumătate (57 %) dintre factorii de decizie IT din Europa și Orientul Mijlociu identifică infrastructurile neprotejate, cum ar fi dispozitivele IoT, ca fiind cea mai importantă ţintă a atacurilor cibernetice, în timp ce 9 din 10 profesioniști (96 %) consideră că soluțiile puternice de autentificare și gestionare a accesului pot facilita adoptarea sigură a cloud-ului.

„În ultimul an am asistat la o migrare de proporții către tehnologia cloud, deoarece aceste servicii devin din ce în ce mai importante în contextul actual, cu mai mulți oameni care lucrează de la distanță decât oricând. Totuşi, adopția cloud pentru aplicații critice și infrastructura IT vine cu un risc sporit pentru companii și organizații”, a declarat François Lasnier, Vicepreședinte pentru Soluții de Access Management, Thales„Ca atare, suntem extrem de încântați că am fost identificați de către KupingerCole ca lider în autentificarea și gestionarea accesului datorită soluțiilor SafeNet Trusted Access. Acest lucru demonstrează forța și determinarea Thales de a răspunde nevoilor clienților în materie de securitate și conformitate și celor ale utilizatorilor finali, în această nouă lume puternic digitalizată.”

SafeNet Trusted Access este o soluție cloud de gestionare a accesului, care combină comoditatea unei unice autentificări (SSO) cu controale de securitate cu acces granular și autentificare adaptivă. Prin validarea identităților, impunerea politicilor de acces și aplicarea Smart SSO, SafeNet Trusted Access ajută companiile să răspundă cerințelor de conformitate, să asigure un acces eficient la aplicațiile cloud și să prevină situațiile de încălcare a securității datelor.

Mai multe detalii și informații complete puteți găsi în Raportul KuppingerCole privind liderii de piață pe segmentul soluțiilor de gestionare a accesului.

Soluția SafeNet Trusted Access pentru autentificare și managementul accesului este utilizată preponderent în companii medii și mari pentru care accesul securizat la date și politicile de acces granular sunt esențiale pentru protejarea datelor și a aplicațiilor. La nivel global, companii precum Brother, Heineken, Bombardier sau Aviva utilizează cu succes SafeNet Trusted Access. În România, soluțiile Thales sunt distribuite de Veracomp-Exclusive Networks.