Veracomp, distribuitor IT în 19 țări din Europa Centrală și de Est, a finalizat vânzarea către Exclusive Networks.

Acordul de vânzare Veracomp semnat în septembrie 2020 a fost supus mai multor condiții care au fost îndeplinite cu succes, inclusiv aprobarea din partea Comisiei Europene. Procesul de achiziție a fost încheiat, ceea ce înseamnă că Exclusive Networks și-a extins prezența globală, efectivul și veniturile din exploatare, menținând totodată calitatea serviciilor livrate către clienții și partenerii locali și internaționali.

“Ultimele luni au marcat o perioadă de dezvoltare dinamică pentru Exclusive Networks la nivel global. Încercăm să investim în companii care înțeleg perfect nevoile locale. Includerea Veracomp în structurile noastre este una dintre cele mai importante componente de extindere, în conformitate cu această strategie. În acest fel, obținem o oportunitate unică de succes în Europa Centrală și de Est. Cu siguranță, vom folosi bazele solide de business și cultura organizațională consistentă pe care le are Veracomp și care și-au dovedit eficiența în 19 țări din regiune,” afirmă Jesper Trolle, CEO al Exclusive Networks.

Veracomp, fondat în Polonia în 1991, este distribuitorul de soluții TIC a peste 140 de producători. De-a lungul anilor, compania a construit relații cu mii de parteneri de afaceri care, din acest moment, vor beneficia de oportunitățile extinse oferite de Exclusive Networks. Condițiile de cooperare cu furnizorii și integratorii nu se vor modifica. Afacerile vor continua să se desfășoare sub marca Veracomp până la rebranding-ul ca Exclusive Networks (CEE), care se va realiza în viitorul apropiat.

Noul președinte al Consiliului de Administrație Veracomp, Mariusz Kochański, va deveni Director General al noii regiuni Exclusive Networks CEE, raportând către Gerard Allison, SVP EMEA.

“Este un moment crucial pentru Veracomp: ne unim forțele cu un distribuitor global care va începe să acționeze într-o nouă regiune împreună cu noi. Vom continua dezvoltarea de business într-un mod care să asigure autonomie crescută și libertate de cooperare – această abordare ne-a convins să ne alăturăm grupului Exclusive Networks. Vrem să oferim acces la inovație pentru parteneri și sprijin profesional pentru echipa noastră, bazându-ne pe propriile experiențe, dar și pe cunoștințele unui distribuitor prezent pe cinci continente. Suntem siguri că toți clienții, partenerii și angajații vor avea de beneficiat în urma acestei achiziții,” explică Mariusz Kochański.

Veracomp (Exclusive Networks CEE) oferă un portofoliu bogat de soluții: rețelistică, managementul infrastructurii IT, securitate IT, infrastructură de telecomunicații, stocare și servere, sisteme de semnătură digitală și colaborare audio-video, imagistică medicală, soluții de management al documentelor, cât și produse SOHO/pentru utilizatori casnici, soluții pentru medii industriale și IoT.

În România, Veracomp este prezent din 2007 și a înregistrat o creștere constantă a cifrei de afaceri, a echipei și a rețelei de parteneri, oferind un portofoliu complet de soluții de rețelistică, securitate cibernetică, comunicații unificate și de stocare a datelor, bazat pe tehnologii și branduri leader în industrie: F5, Fortinet, Red Hat, Extreme Networks, Thales, Pure Storage, Lifesize, Yealink etc. Din 2018, Veracomp este Centru de training autorizat Fortinet în România, iar din 2020 – Centru de examinare autorizat Red Hat. Echipa locală este formată din 20 specialiști și distribuitorul a raportat în 2019 o cifră de afaceri de 18 milioane USD.