In contextul unui mediu economic volatil, in care atingerea obiectivelor de afaceri si rezolvarea problemelor operationale si strategice reprezinta o provocare pentru manageri, un start-up romanesc lanseaza o solutie de tip cloud pentru obtinerea ideilor inovatoare din interiorul organizatiilor.

IdeaCamp.ro da posibilitatea oricarui manager sa lanseze campanii de idei catre echipe sau colegi.

Aplicatia combina avantajele a doua metode moderne si eficiente, deja populare in randul celor mai inovatoare companii din lume: ” Inovare colaborativa ” si “Challenge Driven Innovation”.

Inovarea colaborativa presupune implicarea intregii organizatii (dar uneori si a clientilor, consumatorilor sau a partenerilor) in generarea de idei aliniate cu obiectivele strategice iar “Challenge Driven Innovation”

presupune ca aceasta implicare colaborativa sa fie orientata spre rezolvarea unor probleme specifice precum, de exemplu, cresterea cotei de piata, reducerea costurilor operationale, redefinirea unei strategii, imbunatatirea unui proces, a  unui produs sau serviciu.

Folosind aplicatia online IdeaCamp.ro, organizatiile si managerii beneficiaza de inlaturarea neajunsurilor metodelor traditionale de generare a ideilor precum:  numarul limitat de participanti, lipsa de curaj in exprimarea ideilor a persoanelor mai timide, creativitatea acestora limitata de timp si spatiu, rata de colaborare redusa, lipsa motivarii si implicarea unor resurse ridicate de organizare mai ales in cazul companiilor cu angajati dispersati geografic sau care lucreaza in sucursale sau filiale regionale.

IdeaCamp permite nu doar implicarea unui numar nelimitat de participanti, ci si colaborarea dintre acestia in vederea imbunatatirii ideilor si a solutiilor propuse, formarea de echipe de idei, identificarea prin vot a ideilor cu adevarat importante si evaluarea rezultatelor pe baza de criterii personalizabile, in functie de specificul fiecarei cerintei.

IdeaCamp nu necesita instalare, confidentialitatea este garantata iar suportul pentru lansarea unei campanii de idei este gratuit.

Aplicatia este lansata de INNOVORIS Labs, prima companie romaneasca care dezvolta solutii software de ultima generatie pentru inovare colaborativa.

INNOVORIS ajuta companiile sa-si imbunatateasca activitatea de inovare printr-o mai buna valorificare a ideilor angajatilor, clientilor si a partenerilor lor.