TRENDnet, cel mai bun producător de echipamente de rețea cu şi fără fir din clasa sa, anunţă disponibilitatea adaptorului HDTV, model TU3-HDMI, un dispozitiv capabil să extindă semnalul video generat de PC către televizorul HD, monitorul sau proiectorul dotat cu port HDMI, folosind portul USB3.0.

Modul de functionare al adaptorului este unul simplu, TU3-HDMI transformând portul USB 3.0 al unui computer într-un port HDMI. Trebuie menţionat faptul că suportul acestui adaptor se extinde si asupra standardului USB 2.0 şi 1.1.

În funcţie de dorinţele fiecăruia, posibilităţile de extindere a imaginii catre un alt ecran sunt multiple. Modul extend permite mărirea unghiul de vizualizare, modul mirror copiează imaginea şi o afisează pe toate ecranele conectate la PC, iar funcţia Primary Display transferă imaginea generată de PC catre dispozitivul HDMI conectat, tranformând acest ecran în principalul dispozitiv de afişare.

Pentru utilizatorii cu cerinţe mai ridicate, trebuie precizat că softul inclus în pachet este capabil  să gestioneze în acelaşi timp un maxim de şase adaptoare.

“TRENDnet TU3-HDMI combină perfect funcţionalitatea computer-ului cu impactul vizual oferit de ecranul mare al unui HD TV,” a declarat Sonny Su, director al departamentului tehnologic, TRENDnet.