Am primit la test cel mai nou si performant laptop de la Huawei, modelul MateBook X Pro. Laptopul costă 8000 lei la momentul redactării acestui test. Ne propunem in continuare sa vedem daca merita acești bani.

Prima impresie

Laptopul testat l-am primit in culoarea Emerald Green, care ii da un aspect premium. De asemenea laptopul este disponibil si in culorile Space Grey si Mystic Silver.

Carcasa metalică elegantă cu o tăietură perfectă tip diamant și finisaj sablat are o grosime de doar 14,6 mm și o greutate de numai 1,33 kg.

In cutie vine si un încărcător de 65 W cu USB-C (foarte compact) care poate fi folosit la încărcarea tuturor dispozitivelor pe care le aveți.

Ecran

Cu un raport remarcabil ecran-corp de 91%, ecranul FullView 3K îți oferă o imagine mare, cu detalii vii. Raportul de aspect de 3:2 îl face perfect pentru scris și citit. Iar ampla gama cromatică sRGB2 (100%) face ca imaginile și filmele să fie mai vibrante, mai vii, ca și cum ai fi chiar în mijlocul acțiunii. Punctul forte este ecranul touchscreen.

Performanta

Notebookul vine cu ultima generație (a 10-a) de procesoare de la Intel, fiind un procesor ce se apropie de frecventa de 5 GHz. Totuși frecventele foarte mari ale procesorului și overclockingul duc la supraîncălzirea laptopului.

Cu o placă grafică NVIDIA GeForce MX250, cu 16 GB de memorie și 1 TB de stocare pe SSD rapidă, HUAWEI MateBook X Pro este conceput astfel încă să îți poată oferi toată puterea de care ai putea avea nevoie.

In PCMark 10, laptopul a obținut un scor de 3156 de puncte, in 3DMark acesta a obținut 6775 in Night Raid, respectiv 5650 de puncte in Sky Diver.

Huawei Share

Huawei Share este o facilitate interesantă de partajare a telefoanelor Huawei cu laptopul. Din fericire de aceata data am folosit facilitatea, avand un telefon cu ultima versiune majora de EMUI (EMUI 10.1).

Cu o simplă atingere, smartphone-ul și Huawei MateBook se vor transforma într-un dispozitiv „UNIC”, chiar și fără o conexiune la internet. Ecranul telefonului apare pe laptop, ceea ce va permite sa glisați și sa fixați fișiere de pe unul pe celălalt și sa editați fișierele pe laptop în timp ce schimbați mesaje cu colegii pe telefon, folosind aceeași tastatura și același mouse. Aceasta colaborare intre dispozitive va ușurează viața și muncă.

Interesant este și software-ul PC Manager, care dispune de o interfață simplă pentru conectarea la telefon și actualizarea driverelor.

Concluzii

La prețul de 8000 lei, apreciem că acest laptop își merita banii. Calitatea ecranului, funcția touchscreen, perfomantele procesorului si a plăcii video, stocarea generoasă – sunt numai câteva dintre calitățile care îl recomanda pentru utilizarea in mediile profesionale. Laptopurile similare de la competitori depășesc 10000 lei.

Evaluare (punctaj maxim 10p)

Design 10
Performantă 10
Preț 9
Stocare 10
Memorie 10
Ecran 10
Scor General 9.83

 

Specificații

  • Ecran

Dimensiune: 13,9 inch
Tip: LTPS
Raportul ecran / carcasă: 91%
Rezoluţie: 3000 x 2000, 260 PPI
Procesor

Procesor Intel® Core™ i7-10510U de generația a 10-a, 4 nuclee la 1,8 GHz, Turbo până la 4,9 GHz

  • Memorie

16 GB LPDDR3 2.133 MHz

  • Navigare / Wireless

Wi-Fi:
IEEE 802.11a/b/g/n/ac
2,4 GHz și 5 GHz
2 x 2 MIMO
WPA / WPA2 / WEP

Bluetooth:
BT 5.0
Compatibil cu BT 4.2, BT 4.1, BT 4.0, BT 3.0 și BT 2.1 + EDR

NFC

  • Porturi

USB-C x 2 (compatibil cu transfer de date și încărcare și cu DisplayPort)
USB-A 3.0 x 1
jack 3,5 mm pentru căști și jack pt. microfon x 1

  • Audio

4 difuzoare
4 microfoane

  • Baterie

Material: Litiu polimer
Capacitate: 56 Wh (capacitatea nominală)
Până la 13 ore redare video pe monitorul propriu

  • PLACĂ GRAFICĂ

NVIDIA® GeForce® MX250
Intel® UHD Graphics