Synology, unul dintre cei mai importanti producatori de soluţii profesionale de stocare şi back-up, oferă noi soluţii dedicate serviciilor medicale, adresându-se spitalelor ce caută un sistem PACS performant şi sigur.

Gestionarea şi protejarea eficientă a unei cantităţi tot mai mari de date, precum informaţii despre pacienţi sau imagini ecograf, computer tomograf, RMN, poate fi o adevărată provocare pentru un spital. In acest sens, Synolgy oferă o serie de soluţii de stocare profesionale conforme cu standardele HIPAA, ideale pentru crearea unui sistem PACS eficient atât din perspectiva costurilor cât şi din cea a performanţelor oferite. Un astfel de sistem conceput în jurul NAS-urilo Synology, va oferi un nivel de securitate ridicat care garantează siguranţă la stocare, management eficient, trasmiterea sau partajarea informaţiilor medicale protejate. NAS-urile Synology sunt conforme cu standardul HIPPA, oferind garanții tehnice, precum criptarea, accesul controlat la fişiere și un motor hardware de criptare ideal pentru a proteja în mod eficient informațiile de natură medicală, fără a afecta performanța. Dintre acestea, menţionăm criptare SSL/ TLS, două protocoale de securitate ce asigură o transmitere securizată a datelor, criptarea 256-bit AES dar şi un motor hardware de criptare ce ajută la optimizarea vitezei de transmitere a datelor.

In privinta managementului, gestionării privilegiilor de administrare a conturilor, Synology foloseşte Windows ACL şi File Access Logging, în timp ce pentru managementul sistemului de supraveghere se foloseşte de un sistem central de administrare CMS (Central Manage System), pentru a gestiona dintr-o singura interfaţă toate camerele de supraveghere din clădirea spitalului.

Toate NAS-urile Synology sunt echipate cu un sistem de back-up şi restore inteligent, ce suportă tehnologia  snapshot, permiţând mediilor de afaceri să captureze automat duplicate ale datelor, chiar si la fiecare 5 minute, fără a ocupa resursele sistemului.