Symantec Corp. anunță inițierea unui acord definitiv pentru vânzarea Veritas, compania de management al informației din companiei, către un grup de investitori condus de The Carlyle Group, împreună cu GIC, fondul de investiții suveran al statului Singapore, și alți co-investitori, pentru suma de 8 miliarde de dolari cash. Tranzacția, aprobată în unanimitate de consiliul director al Symantec este planificată să se finalizeze până la 1 ianuarie 2016, urmând procesul de separare al celor două companii demarat anul trecut.

La încheierea tranzacției, Symantec estimează că va avea încasări nete de aproximativ 6,3 miliarde de dolari sub formă de lichidități, în urma ajustărilor post-tranzacție. Symantec își propune o abordare exhaustivă și disciplinată a gestionării resurselor financiare obținute, concentrându-se atât pe returnarea de capital către acționari, cât și pe investiții viitoare în companie. Consiliul Director al Symantec a aprobat o creștere de 1,5 miliarde de dolari a programului existent de răscumpărare a acțiunilor, acesta ajungând la un total de 2,6 miliarde de dolari, din care 2 miliarde de dolari va fi suma returnată acționarilor pe o perioadă de 18 luni după finalizarea tranzacției. Consiliul a stabilit, de asemenea, că Symantec își va menține dividendele trimestriale la 0,15 dolari per acțiune, ceea ce va însemna o creștere în ansamblu a ratei profitului distribuit al companiei în urma separării celor două companii. Între răscumpărările de acțiuni și dividende, Symantec anticipează că va returna acționarilor aproximativ 120% din încasările în urma vânzării, după plata taxelor.

“Tranzacția consolidează bazele financiare ale Symantec, sprijinind mai departe extinderea companiei și consolidarea poziției de lider în industria securității cibernetice. Considerăm că acest acord cu investitorii, inclusiv The Carlyle Group și GIC, aduce o valoare sigură și atractivă pentru afacerea Veritas, fiind în interesul tuturor acționarilor”, a declarat Michael A. Brown, președinte și CEO Symantec.

Consiliul Director al Symantec a analizat mai multe opțiuni strategice pentru maximizarea valorii Veritas. La decizia că acordul de vânzare este în interesul acționarilor Symantec, consiliul director al companiei a avut în vedere, printre altele, faptul că:

  • Tranzacția oferă și generează cea mai bună valoare a afacerii Veritas pentru acționari și asigură certitudine în evaluarea Veritas ca afacere de sine stătătoare, asigurând companiei susținerea financiară pentru dezvoltarea strategică viitoare.
  • Tranzacția oferă Symantec lichidități importante pentru a continua investițiile organice și anorganice în industria cu o creștere accelerată a produselor și serviciilor de securitate și pentru a sprijini inițiativele de restituire a capitalului prin achiziționarea de acțiuni și dividendele acestora. Symantec a returnat mai mult de 10 miliarde de dolari acționarilor săi în ultimii zece ani și își păstrează angajamentul de a returna câștiguri cash semnificative acționarilor.
  • Certitudinea ridicată a vânzării simplifică procesul de separare a celor două companii pentru clienții, partenerii și angajații Veritas.

“Încă de la primul anunț al consiliului director privind separarea Veritas, am pregătit compania pentru a opera independent și am dezvoltat strategia de business, continuând să furnizăm clienților noștri cele mai bune soluții din industria de profil. Suntem încântați de parteneriatul cu The Carlyle Group și GIC, care au o experiență și expertiză puternice în dezvoltarea afacerilor și care împărtășesc dedicarea pentru strategia și succesul Veritas. Astfel, Veritas va continua să ofere soluții de următoare generație pentru managementul informației, pentru deservirea celor mai mari și complexe medii de lucru din lume, inclusiv multiple implementări în cloud și infrastructură on-premise”, a declarat John Gannon, vicepreședinte executiv al Symantec și director general al Veritas.

În același timp, The Carlyle Group a anunțat că Bill Coleman și Bill Krause vor deveni CEO și, respectiv, Chairman ai Veritas, după încheierea tranzacției.

“Veritas este o companie inovatoare în industrie la scară globală și un brand recunoscut, având un potențial semnificativ de creștere. Bill Coleman este un lider consacrat, ale cărui viziune strategică și abilități puternice de management vor influența noua poziție Veritas de companie privată, de sine stătătoare, și vor asigura dezvoltarea viitoare și furnizarea de soluții integrate de managementul informației. Experiența noastră semnificativă ca investitori în companii software, precum și experiența vastă în tranzacții de tip carve-out, ne asigură o poziție bună pentru a-i oferi lui Bill și echipei existente de management sprijinul necesar pentru a aduce valoare Veritas.”, au declarat Patrick McCarter și Cam Dyer, directori generali ai The Carlyle Group.

Tranzacția va fi supusă unor aprobări normative și altor condiții pentru finalizare. BofA Merrill Lynch, Morgan Stanley & Co. LLC, UBS Investment Bank și Jefferies au fost de acord să finanțeze această tranzacție. J.P. Morgan Securities LLC are funcția de consultant financiar pentru Symantec, iar Fenwick & West LLP și Baker & McKenzie LLP sunt consultanții juridici. BofA Merrill Lynch, Morgan Stanley & Co. LLC, și UBS Investment Bank sunt consultanții financiari ai Carlyle și GIC. Alston & Bird LLP, Allen & Overy, Latham & Watkins LLP și Covington & Burling LLP reprezintă The Carlyle Group, iar Ropes & Gray LLP și Sidley Austin LLP reprezintă GIC.