Cei mai talentati liceeni din Romania s-au intrecut in cea mai prestigioasa competitie de informatica din tara.

Intre 4 si 7 aprilie, orasul Pitesti a gazduit Olimpiada Nationala de Informatica la care au participat cei mai talentati elevi de liceu in domeniul informaticii din tara. Pe parcursul celor doua probe de concurs, peste 300 de elevi din clasele IX-XII au avut ocazia sa-si demonstreze cunostintele si abilitatile in domeniul informaticii in dorinta de a ajunge pe podiumul de premiere.

Competitia, aflata sub coordonarea Ministerului Educatiei Nationale, a fost organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Arges beneficiind de colaborarea dintre Colegiul National „Alexandru Odobescu”, Colegiul National „Ion.C Bratianu”, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenitescu”, Liceul Teoretic „Ion Barbu”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” si Liceul Tehnologic Dacia din Pitesti. In cadrul ceremoniei de premiere desfasurate la Universitatea „Constantin Brancoveanu” din Pitesti, peste 150 de tineri au primit recunoasterea eforturilor de a atinge excelenta in informatica, dupa un an de munca asidua, prin premii si medalii.

Olimpiada Nationala de Informatica reprezinta o prima etapa in selectia celor mai buni elevi care vor participa in competitiile internationale de informatica. Aceasta continua in aceste zile cu proba de baraj care ii va pune pe tinerii selectati in prima etapa la noi incercari menite sa ii departajeze pe cei cu cele mai mari sanse de reusita la nivel international.

Probele de concurs au fost jurizate de o Comisie Centrala formata din profesori de specialitate si studenți, fosti olimpici internaționali, prezidata de Dl.lector univ. dr. Radu Eugen Boriga.

SIVECO a sprijinit competitia din acest an oferind premii constand in tablete de ultima generatie celor cinci ocupanti ai locurilor I pentru fiecare din clasele IX-XII: Ioan-Bogdan Iordache (Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, clasa a IX-a), Paul-Andrei Gramatovici (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, clasa a X-a), Rares Darius Buhai (Colegiul National ”Liviu Rebreanu”din Bistrita, clasa a XI-a), Alexandru Velea (Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, clasa a XI-a) si Mihai Gheorghe (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, clasa a XII-a).

„Suntem mandri ca si in acest an, SIVECO continua traditia de a fi alaturi de acesti tineri exceptionali, in cadrul unei competitii de elita a Romaniei. Consideram ca e de datoria noastra sa sustinem performanta scolara si sa ne implicam in educatia de performanta, investind in viitorii informaticieni ai tarii ” a declarat Emil Dragomirescu, Program Manager, in cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania are o lunga traditie in sustinerea evenimentelor educationale precum Olimpiadele Nationale si concursurile interjudetene de programare cu rol in descoperirea de noi talente in informatica.