Specialistii romani de la SIVECO au fost premiati la Smart Learning Awards, ceremonia care a celebrat incheierea primei etape a programului national de modernizare a sistemului educational emiratez.

Orasul Dubai a gazduit ceremonia de premiere a partenerilor si participantilor implicati in programul national destinat modernizarii sistemului educational din Emiratele Arabe Unite. SIVECO Romania, in calitate de partener strategic al programului, a fost premiata de Ministrul Educatiei si directorul general al programului pentru rezultatele obtinute pana in prezent in cadrul programului.

La eveniment au participat peste 500 de invitati de marca, printre care Ministrul Educatiei, Humaid Mohammed Obaid Al Quattami, directorul general al programului, Mohammed Gheyath, oficialitati din guvern, reprezentanti ai mediului educational din Emirate, reprezentanti ai SIVECO Romania si ai celorlalti parteneri ai programului, Intel, Samsung, HP si Microsoft.

Ceremonia a marcat finalizarea cu succes a primei faze a programului care a implinit un an de la implementare. Scopul ceremoniei a fost de a recunoaste contributia tuturor participantilor care au sustinut acest program de modernizare a sistemului educational din Emirate, de la parteneri, scoli, comitete executive pana la beneficiarii directi ai programului, profesori si elevi.

Programul reprezinta o initiativa a seicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum care incurajeaza reforma in domeniul educatiei in Emiratele Arabe Unite, in contextul in care din ce in ce mai multe tari recunosc importanta educatiei si impactul acesteia asupra economiei.

Programul care marcheaza trecerea de la invatamantul traditional la invatamantul modern bazat de noile tehnologii menite sa faciliteze procesul de invatare, s-a bucurat inca de la demarare de o extraordinara apreciere si sustinere din partea profesorilor si elevilor. Scopul programului este de a sustine elevii in dezvoltarea noilor abilitati necesare pentru a fata provocarilor societatii moderne.

In cadrul ceremoniei, Ministrul Educatiei a afirmat ca acest program reprezinta o inițiativa extraordinara pentru transformarea sistemului educational din Emirate si a apreciat importanța si impactul rolului pe care fiecare partener l-a avut in reusita programului.

Solutiile eLearning SIVECO Romania au fost implementate cu succes pana in prezent in scolile emirateze si constau in dezvoltarea si implementarea de resurse educationale interactive pentru matematica, stiinte, limba araba, limba engleza si studii emirateze, reunite in cea mai extinsa biblioteca de continut digital educational in limba araba din lume.

 „Aceasta extraordinara recunoastere din partea oficialitatilor emirateze confirma valoarea aportului adus de SIVECO procesului de modernizare a sistemului educational emiratez. Suntem mandri ca avem sansa sa lucram intr-un proiect asa de ambitios si vizionar”, a declarat Alexandru Cosbuc, Vicepresedinte Adjunct Vanzari Internationale, SIVECO Romania.

SIVECO Romania este o prezenta permanenta in zona Golfului, implementand cu succes proiecte nationale de modernizare a sistemului educational in Emiratele Arabe Unite, Oman si Kuweit, precum si in tari din Europa, Nordul Africii si regiunea CIS.