În cadrul proiectului de cercetare ENTREDU, desfășurat în perioada noiembrie 2013 – mai 2015, s-a dezvoltat o platformă online care oferă suport practic unităților de învățământ pentru predarea disciplinei de educație antreprenorială în școli și licee.

Portalul ENTREDU reprezintă un depozit de resurse și experiențe folosite de cadrele didactice în momentul predării disciplinei de educație antreprenorială. Aceste informații relevante pot fi utile si autorităților în definirea unor strategii coerente de educație antreprenorială.

Profesorii și specialiștii în educație înregistrați pe portal sunt cei care furnizează materialele educaționale și contribuie la dezvoltarea conținutului și a comunității online dedicate antreprenoriatului.

”Consolidarea educației antreprenoriale în școli este foarte utilă tinerilor interesați să-și construiască propria afacere. Prin intermediul proiectului de cercetare ENTREDU, în care SIVECO România este partener, profesorii creează resurse educaționale și facilitează schimbul de informații privind procesul de predare-învățare a educației antreprenoriale. De asemenea, membrii portalului ENTREDU beneficiază și de experiența cadrelor didactice din alte țări, aparținând comunității europene, putând accesa materialele educaționale dezvoltate de aceștia”, a declarat Monica Florea, Director al Departamentului Proiecte Europene în cadrul SIVECO România.

Proiectul ENTREDU consolidează legătura dintre dezvoltatorii curriculum-ului privind educația antreprenorială și practicieni, aceștia din urmă punând la dispoziția colegilor expertiza lor ca formatori și dezvoltatori de pedagogii, concepte și abordări transdisciplinare ale educației antreprenoriale prin intermediul platformei online.