In luna aprilie 2013 a fost lansat site-ul www.seoromania.ro. Aici gasiti resurse si articole pe teme Seo (Search Engine Optimization). Optimizarea pentru motoarele de cautare este unul din procesele esentiale care trebuie realizate pentru care un site sau o afacere online sa aiba succes.

In Romania, cand vorbim de optimizarea motoarelor de cautare ne referim in special la motorul de cautare Google, deoarece acesta este cel mai folosit, in comparatie cu alte motoare de cautare precum Bing sau Yahoo. Prin intermediul acestui procedeu un site este propulsat mai sus in Google pe cuvintele cheie dorite. Pe piata romaneasca au inceput sa se raspandeasca serviciile de acest gen, insa cu ceva documentare in prealabil, oricine poate face ”un pic de seo” pentru site-ul sau. Unul din aspectele de care trebuie sa tinem cont este ca Seo cuprinde doua categorii: Seo On Site si Seo Off Site.

Tot in ceea ce priveste seo, una din metodele de optimizare folosite din ce in ce mai mult in ultimii ani este publicarea de articole cu link pe bloguri sau site-uri care accepta si ofera astfel de servicii. Astfel se dobandesc link-uri naturale si implicit o pozitie mai buna in Google. Secretul in toata aceasta etapa de optimizare, consta in redactarea unor articole calitative, cu informatii originale si interesante atat pentru vizitatori cat si pentru motoarele de cautare. De asemenea, comentariile pe bloguri ajuta in procesul de optimizare al unui site.

Alte tehnici de optimizare seo:

Inscrierea in directoare web;

Publicarea de anunturi;

Publicarea de communicate de presa;

Folosirea retelelor social si a celor de social bookmarking;

Linkuri in semnatura pe forumurile din domeniu;

Crearea de aplicatii virtuale;

Link exchange;

Organizarea de concursuri.

Mai multe detalii, tool-uri utile in seo, articole si resurse gasiti pe SeoRomania.