România este prezentă cu pavilionul naţional la CeBIT 2013, cel mai important târg european din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, care se desfăşoară în Hanovra, Germania, în perioada 5-9 martie.

În cadrul standului naţional, sub sloganul „romaniaIT – Creative Talent. Technical Excellence” participă 19 companii – furnizori de serviicii de dezvoltare software, dezvoltatori de aplicații și soluții complexe și producători de echipamente IT&C. De asemenea, alte 7 companii românești sunt prezente fie cu standuri proprii, fie în cadrul altor standuri comune.

Sorin Găvănescu, Vicepreședinte ANIS responsabil de zona de outsourcing: ”Industria IT a continuat să crească în România chiar și în perioada în care economia globală a fost în scădere. Anul 2012 a fost foarte bun pentru majoritatea companiilor românești de software care au reuşit să își consolideze prezența pe piețele internaționale. Proiectele de dezvoltare vin  din industrii precum telecom, sectorul financiar, transporturi, sănătate, producție, securitate, media și advertising, și bineînțeles software.”

„Companiile de consultanță și cercetare a pieței nominalizează constant România în primele 30 de destinații la nivel global pentru proiecte de externalizare software, în baza evaluărilor la nivel național și al raportului calitate/ preţ. Chiar și în contexul outsourcingului, termeni ca „R&D” și „creativitate” sunt întotdeauna asociați cu „romaniaIT” ”, spune Sorin Găvănescu.

Cele 19 firme prezente în standul național romaniaIT la CeBIT 2013 sunt:

Participarea Romaniei cu stand național la CeBIT 2013 se înscrie în Programul naţional de promovare a exporturilor cu finanţare de la bugetul de stat şi a fost organizată de Ministerul Economiei, împreună cu ANIS – Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii din România.

In 2013, România înregistrează a paisprezecea participare cu stand național la CeBIT și a noua consecutivă.

La CeBIT 2013 participă peste 4200 expozanti din 72 de ţări, dintre care 34 cu pavilion  naţional. Peste 50% dintre expozanţi sunt firme din afara Germaniei, fapt ce probează gradul ridicat de internaţionalizare al manifestării. Pentru ediția din acest an organizatorii se așteaptă la peste 300.000 vizitatori, în principal specialişti şi factori de decizie din domeniu.