Cea mai recenta statistica europeana arata ca piata din Romania are un necesar si un potential de crestere extraordinar in zona solutiilor IT de business pentru IMM-uri, mai ales in contextul unei schimbari de atitudine in randul managerilor si antreprenorilor din Romania in ultimii ani.

Acestia au inteles ca tehnologiile digitale si sistemele integrate de management trebuie sa devina parte integranta a strategiilor de afaceri, fiindca pot genera avantaje competitive pe termen lung si ii pot ajuta sa imbunatateasca latura operationala a afacerilor. Aceasta crestere va fi facilitata de ritmul crescut de adoptie a solutiilor de business in cloud ceea ce, de asemenea, permite IMM-urilor accesul la economia digitala globala in crestere.

De aceea, este necesara o perspectiva macroeconomica asupra pietei de IMM-uri, care ne ajuta  sa intelegem ce companii creeaza astazi crestere economica, dar si ce consum de tehnologie avem in piata interna. Astfel, se pot elabora si predictii rezonabile in ceea ce priveste generarea de crestere economica prin adoptarea noilor tehnologii.

Cele de mai sus, dar si exemple concrete de IMM-uri care au facut din solutiile IT de business parte din motorul de dezvoltare al propriilor companii s-au discutat in cadrul unei mese rotunde ce a avut loc miercuri, 6 martie, la sediul Microsoft.  Partenerii Microsoft care au participat la aceasta masa rotunda au fost:  PRAS Consulting, Verasys, Infotrend, Class IT si  Lasting System.

Din partea Microsoft au participat la intalnire: Mihai Iordache, Director Small & Medium Solutions & Partners, Todi Pruteanu, Business Strategy Manager si Liliana Draghici, Partner Strategy & Programs Manager.