Record în competiţia internaţională European IT & Software Excellence Awards 2013: SIVECO este compania care a obţinut cele mai multe nominalizări pentru proiectele sale de eLearning, EAS şi eBanking înscrise în concurs

În marea finală concurează soluţii informatice înscrise de 64 de companii din 24 ţări

Bucureşti, 04.02.2013 – SIVECO Romania intră în finala competiţiei internaţionale European IT & Software Excellence Awards 2013 cu un număr record de nominalizări pentru 5 implementări de succes ale soluţiilor sale informatice de eLearning, EAS şi eBanking.

“Ediţia din 2013 a competiţiei a atras un număr dublu de aplicaţii faţă de anii precedenţi, fiind înscrise de companii de IT de top din 24 de ţări. Calitatea aplicaţiilor a fost de asemenea mai ridicată, demonstrând nivelul crescut de creativitate şi profesionalism al specialiştilor europeni din IT”, a declarat John Chapman, Director Editorial IT Europa.

“Suntem deosebit de onoraţi să fim nomalizaţi şi în acest an în finala European IT & Software Excellence Awards, alături de companii europene de top din IT-ul internaţional. Anul acesta am aplicat cu 6 proiecte pe care le-am derulat cu succes în 2012 şi am avut bucuria ca nu mai puţin de 5 dintre ele să fie selectate nu doar pe baza unor criterii foarte exigente dar şi la 5 categorii diferite. Vorbim de proiecte de mare anvergură, la nivel de ţară (proiectul de eLearning din Kazahstan) sau de organizaţie (proiectul de eAgriculture implementat la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit). Din cele 5 proiecte, 2 sunt implementate internaţional. Cred că nu e deloc un lucru obişnuit ca dintre cele 64 de companii ajunse în finală, o companie având sediul în România să deţină recordul de nominalizări”, a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

Soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO au primit două nominalizări în competiţie: pentru proiectul de informatizare a educaţiei în Kazakhstan şi pentru una dintre cele mai inovative abordări actuale de eLearning – proiectul de dezvoltare şi implementare de conţinut educaţional pentru dispozitive interactive multi-touch.

Proiectul de informatizare a educaţiei în Kazakhstan a fost selectat la categoria Independent Software Vendor – soluţii pentru sectorul public, fiind implementat deja în peste 530 de gimnazii, licee şi şcoli profesionale din Kazakhstan. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Centrul Naţional de Informatizare (CNI), pentru Ministerul Educaţiei din Kazakhstan.

La categoria celor mai inovatoare soluţii ale anului a fost selectat proiectul Multi-touch, dezvoltat în perioada 2009 – 2012 pentru Ministerul Educaţiei Naţionale. Acesta reprezintă o premieră pentru România şi a constat în dezvoltarea şi implementarea de aplicaţii de învăţare pentru tehnologia multi-touch, dar şi în dotarea cu dispozitive interactive multi-touch a 8 laboratoare de liceu.

La categoria dedicată soluţiilor ce vizează industrii specifice a fost selectat proiectul informatic dezvoltat pentru Banca Naţională din Moldova. Acesta a avut ca obiectiv dezvoltarea unui nou model de raportare financiară a băncilor comerciale către banca centrală, aliniat la cerinţele europene în domeniu, fiind bazat pe formatul XBRL.

Şi la categoria celor mai bune soluţii ERP am avut câştig de cauză. Implementarea sistemului informatic integrat SIVECO Applications, aflat în topul soluţiilor ERP dedicate furnizorilor de utilităţi, la compania ACET Suceava, operatorul regional ce gestionează serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Suceava şi alte 7 oraşe din zona de nord-est a ţării, a fost apreciată de juriul competiţiei pentru modul în care a contribuit la eficientizarea activităţii societăţii şi la construirea unei relaţii foarte bune cu clienţii finali.

Şi la categoria soluţiilor pentru sectorul public a fost nominalizată drept finalistă o soluţie cu impact major pentru economia românească: este vorba de sistemul IT cu acoperire naţională, implementat la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Sistemul de Procesare a Cererilor pentru Dezvoltare Rurală a fost apreciat de juriu pentru susţinerea diversificării activităţii economice şi creşterea calităţii vieţii în zonele rurale, conform normelor UE.