TotalSoft, unul dintre cei mai mari producători de software din România, parte a grupului Global Finance, a fost declarat dublu finalist în cadrul competiţiei European Software Excellence Awards 2013, la categoria Vertical Market Solution, cu sistemul medical implementat la MedLife şi Communications/Mobility Solution cu soluţia Field Force Automation implementată la Sodexo.

European Software Excellence Awards este una dintre cele mai prestigioase competiţii din industria software la nivel european și recunoaşte rolul crucial pe care producătorii și distribuitorii independenţi de software (ISV) îl joacă în rezolvarea problemelor reale ale companiilor şi în susţinerea creşterii afacerilor clienților.

“Calitatea soluţiilor înscrise a fost excepţională şi demonstrează talentul din comunitatea de software din Europa”, a declarat Alan Norma, Managing Director IT Europa.“Finaliştii vin din întreaga Europă, ţările din regiunea centrală şi de est fiind bine reprezentate.”

“Membrii juriului au fost impresionaţi de calitatea tuturor proiectelor prezentate şi de efortul depus de companii pentru pregătirea participărilor”, a declarat John Chapman, Editorial Director IT Europa. “Competiţia a generat un entuziasm deosebit în rândul companiilor de software şi în ciuda situaţiei economice dificile din acest an am primit de două ori mai multe cereri de înscriere. Membrii juriului au o experienţă vastă în industria IT şi în jurizarea acestui gen de competiţii, astfel încât a fost incredibil să-i vedem impresionaţi de inovaţia soluţiilor înregistrate. ”

TotalSoft a înscris în concurs sistemul integrat Charisma Medical Software implementat la MedLife la categoria Vertical Market Solution, fiind soluţia software care înglobează cele mai bune practici în sectorul medical şi este folosită de liderii pieţei de profil din România.

La categoria Communication/Mobility Solution, TotalSoft a înscris soluţia de automatizare a forţei de vânzări, Charisma FFA. Soluţia a fost dezvoltată în doar trei zile pentru tablete Android şi a ajutat compania Sodexo să optimizeze activităţile de teren.

Soluţiile înscrise în cadrul European Software Excellence Awards trebuie să fie inovative și să ofere clienţilor un avantaj competitiv în industria lor.

Evaluarea soluţiilor s-a făcut ţinând cont de o serie de criterii, precum dedicarea şi impactul asupra afacerii clientului, avantajele competitive obţinute de acesta, depășirea așteptărilor clientului, calitatea suportului tehnic.

TotalSoft a ajuns în finală şi în ediția precedentă a competiţiei cu soluţia Charisma Retail.

Ediţia din acest an a atras participanţi din 24 de țări, iar 64 de companii din 15 țări europene au ajuns în finală. European Software Excellence Awards 2013 îşi va desemna câştigătorii în cadrul unei gale festive care va avea loc pe  13 martie 2013, la Londra Lancaster Hotel.