Radu Georgescu, founding partner la GECAD Group, devine Chairman of the Board al companiei Coinzone. Coinzone propune un nou payment gateway global pentru Bitcoin și monede virtuale cu localizare pentru Europa și tările emergente. Compania are operațiuni în Statele Unite și Europa, dar și o puternică prezență în România prin departamentul său de dezvoltare.

Recent, Coinzone a anunțat lansarea website-ului pentru noua platformă de plată destinată monedelor virtuale, care precede lansarea oficială a noului payment gateway pentru Bitcoin. Cei interesați pot regăsi mai multe detalii despre Coinzone și pot aplica pentru participarea la lansarea privată a versiunii beta pe website-ul  www.coinzone.com.

Echipa Coinzone a lucrat îndeaproape cu unii dintre cei mai buni consultanți din lume pentru a realiza o soluție perfect compatibilă cu diverse piețe de pe glob. Obiectivul este de a pune la punct o platformă cât mai potrivită cu reglementările aflate în vigoare și care va servi ca soluție pe termen lung pentru plățile prin monede virtuale.

Manuel Heilmann, Coinzone CEO și co-founder explică de ce compania este atât de pasionată în a sprijini clienți din întreaga lume pentru a efectua plăți: “Bitcoin va schimba fundamental modul în care oamenii efectuează plățile în piețe unde sistemele tradiționale de plată sunt mai puțin dezvoltate. Deseori, firmele mici și mijlocii din Europa și din țările emergente au cerințe speciale. Obiectivul nostru este de a răspunde acestor cerințe specifice, dincolo de simpla procesare a plăților”.

Manuel Heilmann are o experiență internațională vastă în eCommerce, activând în acest domeniu în ultimii 13 ani. Înainte de Coinzone, Manuel Heilmann a fost Vicepresedinte și General Manager în cadrul diviziei MyCommerce a companiei Digital River. Printre co-fondatorii Coinzone se află Radu Georgescu, care este și Chairman of the Board și Diwaker Singh, de asemenea Member of the Board, ambii cu zeci de ani de experiență în eCommerce, software și companii de plăți.

“Când am călătorit în Africa acum 15 ani, cei mai mulți oameni nu aveau linii telefonice. În loc să instaleze linii de telefonie fixă peste tot, aceste țări au trecut direct la telefonia mobilă. Drept rezultat, în țările din Africa și în alte piețe emergente inovații precum plățile mobile s-au dezvoltat mult mai rapid. Monedele virtuale și, în particular, Bitcoin, oferă modalități noi de plată sau transfer de bani prin telefon mobil sau computer. Datorită faptului că nu intersectează sistemele tradiționale de plată, aceste soluții sunt ușor de utilizat, nu au granițe și sunt accesibile tuturor. Suntem bucuroși să fim implicați în dezvoltarea acestor tehnologii pe care le considerăm mai inovatoare și mai moderne decât cele mai multe produse bancare utilizate în prezent”, adaugă Manuel Heilmann.