Coinzone, platforma de procesare pentru plăți cu moneda digitală Bitcoin, investește în crearea unui mediu de afaceri propice prin numirea lui Claudiu Ionescu în funcția de Chief Compliance Officer (CCO). Claudiu Ionescu a deținut în trecut poziția de Head of AML și Tranzaction Fraud la Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, acesta fiind și cel mai important grup financiar din România. Astfel, Claudiu a acumulat o experiență relevantă în sectoarele de prevenire și investigare fraudă financiar – bancară, precum și conformitate de reglementare.

“Suntem încântați să anunțăm venirea lui Claudiu Ionescu în echipa Coinzone din București. Cum obiectivul nostru este de a dezvolta substanțial rețeaua de procesare a monedei Bitcoin în Europa și nu numai, echipa Coinzone va avea un rol activ în colaborarea cu instituțiile guvernamentele și bancare din fiecare piață de interes. Ne dorim găsirea și implementarea unei abordări cât mai echilibrate în tranzacțiile cu Bitcoin, fără riscuri pentru consumatori și comercianți.” spune Manuel Heilmann, CEO Coinzone.

Am găsit la Coinzone o companie formată din oameni pasionați, talentați, cu experiență dovedită în domeniul comerțului electronic și plăților. Venirea de la cel mai important grup financiar din România în cadrul Coinzone reprezintă cea mai curajoasă mișcare profesională din cariera mea, dar totodată este și o mare provocare. În noua poziție mă voi implica activ în colaborarea cu instituțiile bancare și autoritățile de reglementare pentru a crea un mediu  care să conducă la creșterea semnificativă a numărului de tranzații cu Bitcoin.” spune Claudiu Ionescu, Chief Compliance Officer Coinzone.

Mai mult decât atât, în funcția de CCO la Coinzone, Claudiu Ionescu va folosi experiența dobândită în activitatea bancară și va lucra activ la adaptarea normelor contra spălării banilor și finanțării terorismului (AML/KYC/CFT) în zona tranzacțiilor cu monede digitale, precum și la reglementarea Bitcoin.