Trei proiecte de anvergură ale companiei SIVECO Romania sunt selectate în finala prestigioasei competiţii European IT Excellence Awards 

Juriul prestigioasei competiţii IT Excellence Awards confirmă încă o dată faptul că SIVECO Romania promovează excelenţa în realizarea de proiecte de informatizare.

Anul acesta liderul caselor româneşti de software intră în marea finală a competiţiei European IT Excellence Awards 2012 cu trei proiecte informatice cu un mare impact social, implementate pentru Primăria Chişinău, Autoritatea Naţională a Vămilor din Romania şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

“Nominalizările primite din partea IT Europa ne onorează şi ne confirmă statutul de integrator recunoscut la nivel european. Suntem bucuroşi că proiectele noastre generează progres sustenabil la nivelul comunităţilor şi societăţii în ansamblu, iar acest lucru este recunoscut şi apreciat în primul rând de beneficiari, dar şi de organizaţiile acreditate din industria IT”, declară Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

Proiectul de implementare a sistemului de gestiune a documentelor şi fluxurilor de lucru, SIVADOC, implementat la Primăria Chişinău, este finalist la categoriile „Proiecte Guvernamentale – Soluţii care vizează implicarea cetăţenilor” şi „Proiecte Guvernamentale – Soluţii IT inovative”. Această soluţie informatică a contribuit la creşterea flexibilităţii şi eficientizării fluxului de documente din cadrul instituţiei şi implicit la oferirea de servicii publice mai bune pentru cetăţeni.

În cursa pentru marele premiu oferit la categoriile „Proiecte Guvernamentale – Soluţii de management al informaţiilor” şi „Proiecte Guvernamentale – Soluţii IT inovative” a fost selectat şi proiectul „Asistenţă tehnică pentru implementarea Sistemului Informaţional AntiDroguri”, implementat pentru Autoritatea Naţională a Vămilor din România, în acord cu Strategia Naţională Antidrog. Cu ajutorul acestui sistem informatic a fost facilitat şi îmbunătăţit schimbul electronic de informaţii în cadrul activităţilor de combatere a consumului de droguri.

Proiectul de implementare a unui sistem informatic integrat – suport pentru managementul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a fost la rândul său nominalizat ca finalist în cadrul categoriei „Proiecte Guvernamentale – Soluţii IT inovative”. Soluţia informatică oferită de SIVECO Romania a facilitat modernizarea proceselor informaţionale interne şi a oferit instituţiei un suport optim pentru colectarea, analiza şi monitorizarea indicatorilor de mediu.

“Este o onoare că am intrat în competiţie directă cu cei mai mari jucători din IT-ul european. Nominalizarile făcute de către juriul European IT Excellence Awards reconfirmă calitatea produselor noastre informatice şi profesionalismul specialiştilor români din IT. Ne dorim să câştigăm  premii de prestigiu pentru industria IT din România”, a declarat Florin Ilia, Vice-preşedinte SIVECO Romania.

Juriul a fost impresionat de calitatea tuturor aplicaţiilor şi de efortul evident care a fost depus de către participanţi pentru pregătirea acestora. În fiecare an suntem încurajaţi de entuziasmul extraordinar pe care îl întâlnim la participanţi pentru un astfel de eveniment “, a declarat John Chapman, Director Editorial la IT Europa.

European IT Excellence Awards este una dintre cele mai prestigioase competiţii europene care selectează şi recompensează în fiecare an producătorii şi distribuitorii de software cu performanţe în dezvoltarea şi livrarea de produse informatice.

Gala European IT Excellence Awards 2012 a selectat în etapa finală 49 de companii din 17 ţări europene. Câştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă IT Europa, de la Hotel Sheraton Park Lane, ce se va desfăşura la Londra pe 30 mai 2012.

În anul 2011 SIVECO Romania a intrat în Marea Finală European IT Excellence Awards 2011 cu două implementări de succes ale soluţiilor sale informatice: SIVECO Applications 2011 la GRIRO şi eCustoms la Autoritatea Naţională a Vămilor.

De-a lungul celor 20 de ani de activitate, SIVECO Romania a fost recompensată cu peste 140 de recunoaşteri şi premii internaţionale, ce atestă calitatea produselor şi serviciilor sale şi implicarea în proiecte cu impact major la nivel economic şi social.