Pe baza unui studiu realizat în cadrul companiilor din România, PRAS estimează că aproximativ 55% dintre companiile autohtone folosesc Windows Server 2003, versiune lansată acum aproximativ 11 ani.

 Începând cu data de 17 iulie a.c., Microsoft nu mai oferă suport la nivel global pentru sistemul de operare Windows Server 2003. Sistemul de operare s-a uzat moral, fiind tot mai puțin adaptat nevoilor de securitate și conectare actuale. PRAS Consulting oferă clienților săi servicii complete  de migrare de la Windows Server 2003 la versiuni mai recente ale acestui sistem de operare.

PRAS Consulting recomandă companiilor care folosesc încă Windows Server 2003, să migreze la ultimele versiuni. Un studiul independent de piață, realizat de IDC, a demonstrat că Windows Server 2012 R2 oferă un cost total de proprietate mult mai bun decât Windows Server 2003. De asemenea, ultima versiune oferă noi oportunități de dezvoltare a infrastructurii IT, precum virtualizarea, cloud computingul și suportul pentru aplicațiile Web moderne.

Potrivit site-ului http://w3techs.com/ (site independent care realizează studii de piață folosind tehnologii Web), aproximativ o treime dintre serverele care oferă servicii publice via Web au instalat Windows Server.

“Windows Server 2003 este un sistem <<îmbătrânit>> care nu mai poate oferi suport  pentru infrastructurile IT actuale. În cei 11 ani care au trecut de la lansare, au apărut numeroase tehnologii noi, care nu sunt suportate de versiunea 2003. Suportul avansat pentru virtualizare (Hyper-V), scalabilitatea de până la 2 TB a memoriei RAM, posibilitatea de a construi infrastructuri hibride de cloud – sunt numai câteva dintre funcționalitățile care efectiv nu există în Windows Server 2003.” a precizat Paul Roman, Director General – PRAS Consulting.

Lipsa facilităților este completată de lipsa actualizărilor oferite de Microsoft după data de 17 iulie a.c. Un server nefuncțional, care este utilizat mai cu seamă pentru procesele critice de business, poate afecta grav afacerile  companiilor.

PRAS Consulting deține un know-how important pe zona de infrastructură IT, având la activ peste 50 de proiecte IT complexe (o parte dintre acestea fiind realizate la companii private din top 10). Suntem pregătiți să oferim servicii de cea mai bună calitate pentru migrare și deținem una dintre cele mai certificare echipe de consultanți. În acest moment, peste 90% dintre angajați dețin certificări tehnice pentru soluțiile implementatea precizat Andrei Suciu, Director de Vânzări – PRAS Consulting.

 

După cum se poate vedea și din tabelul alăturat, Windows Server are o cotă de piață consistentă pe zona de Web. Acum 11 ani Web-ul nu era critic pentru companii, cele mai multe dintre acestea având numai simple site-uri de prezentare. Astăzi, firmele își desfășoară, în marea lor majoritate, afacerile prin diverse modele bazate pe Internet (business to business, business to customer etc.). În acest caz, incidența unor probleme de securitate, completată de lipsa update-urilor prin încetarea suportului, poate conduce la riscuri operaționale și reputaționale, precum și la pierderi financiare pentru firme.