În data de 14 iulie 2015, Microsoft va înceta asistența și suportul tehnic pentru Windows Server 2003/R2, ceea ce înseamnă că actualizările de securitate, corecțiile și asistența online pentru acest sistem de operare vor fi sistate. Organizațiile care vor continua să ruleze Windows Server 2003/R2 după această dată se vor expune unor riscuri foarte mari în ceea ce privește securitatea și protecția datelor, neconformitatea cu diverse standarde și reglementări legale, indisponibilitatea aplicațiilor sau lipsa actualizărilor.

Star Storage, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date și documente), servicii de externalizare IT și servicii Cloud, oferă clienților săi servicii dedicate de migrare în cloud de la Windows Server 2003/R2 în vederea eficientizării și reducerii costurilor operaționale cu până la 50%, odată cu încheierea perioadei de suport oferite de Microsoft.

Migrarea pe platforma StarVault Cloud de la sistemul Windows Server 2003 generează organizațiilor numeroase avantaje pentru dezvoltarea afacerii lor prin:

  • Reducerea semnificativă a costurilor operaționale cu până la 50%;
  • Mutarea investiției din CAPEX în OPEX;
  • Realizarea plăților doar pentru resursele utilizate;
  • Ajustarea resurselor și a costurilor cu infrastructura IT la nevoile specifice activității organizației.

Ca și partener strategic Microsoft, ne-am asumat implicarea în procesul de informare și îndrumare al clienților în privința serviciilor de migrare de la Windows Server 2003/R2. De-a lungul timpului ne-am construit o echipă de specialiști care dețin competențe și experiență în livrarea și implementarea de soluții complexe bazate pe tehnologiile Microsoft. Aceștia vor asigura desfășurarea procesului de migrare în toate etapele acestuia, de la inventarierea aplicațiilor care încă mai rulează pe Windows 2003/R2, evaluarea și prioritizarea migrărilor, la identificarea locației optime pentru fiecare aplicație/proces și migrarea propriu-zisă.”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.