În cadrul unui eveniment dedicat partenerilor din România, Symantec a anunțat strategia legată de separarea zonei de securitate (tradițională pentru compania Symantec) de zona de soluții Veritas de data storage și de recuperare de date. La eveniment au participat Vasile Aniculăesei (Teritory Manager pentru Veritas) și László György (Territory Manager pentru Symantec).

Symantec a fost una dintre companiile pioniere în domeniul securitate IT, fiind înființată în anul 1982. Symantec a achiziționat business-ul Veritas în anul 2005, valoarea estimată a achiziției fiind la data respectivă de 13,5 miliarde USD. Legat de separarea celor două linii de business și  de relația cu partenerii locali, Vasile Aniculăesei a declarat:”Nu vor fi schimbări majore pentru partenerii din România. Chiar dacă începând cu luna octombrie va fi realizată o separare juridică a celor două entități, vom colabora în continuare foarte strâns pe toate fronturile (vânzări, marketing, cercetare – dezvoltare etc.)

Produsele Veritas sunt lider de piață în categoria de data storage și  de recuperare de date, potrivit site-ului Symantec 75% dintre companiile din Top Fortune folosesc aceste soluții. Gama de produse Veritas include: soluții de backup și restaurare, soluții de storage management și clustering, disaster recovery, arhivare și eDiscovery. Veniturile pentru soluțiile Veritas au însumat 2,5 miliarde USD din totalul veniturilor companiei Symantec în anul fiscal 2014.

Separarea celor două linii de produse aduce și o noutate pentru piața locală. Vasile Aniculăesei (Teritory Manager pentru Veritas) va coordona  o regiune extinsă, care include: România, Bulgaria, Grecia și Cipru.  Coordonarea din România a unor țări precum Grecia sau Cipru (fără îndoială mult mai dezvoltate din punct de vedere IT și economic) este un lucru îmbucurător și, totodată, un plus de încredere acordat  managementului local.

Legat de zona de securitate Symantec, László György a prezentat un roadmap al lansărilor de soluții de securitate. Domnul György a reiterat faptul că există în continuare o orientare fermă a companiei pentru a oferi funcționalități care să răspundă nevoilor de securitate pe zona de cloud și virtualizare. De asemenea, au fost prezentate noile configurații de soluții integrate capabile să răspundă unei palete tot mai vaste de amenințări.