Router-ul, acea componentă de calculator ce este de obicei uitată dupa realizarea setup-ului initial, revine din nou în atenţia noastră doar atunci cand semnalul WiFi devine instabil. Totuşi, un router poate fi mult mai interesant decât îţi poţi imagina. Un astfel de exemplu este şi modelul G10, primul router dezvoltat de ASRock Gaming – un router capabil să ofere mult mai mult decât o simplă conexiune WiFi.

ASRock G10 este un router 4T4R ce deţine nu mai puţin de 8 antene de mare putere, ascunse discret de carcasa sa impresionanta. Acesta adoptă tehnologii precum 802.11a/b/g/n/ac, beamforming, Multi-User MIMO sau miracasting, oferind un semnal puternic şi o acoperire wireless excelentă, cu viteze de transfer de până la 1733Mbps!

Pe lângă performanţa sa extraordinară ca router, G10 oferă şi o multitudine de noi caracteristici. În primul rând deţine două porturi USB 3.0, ideale pentru conectarea la reţea a imprimantelor sau a dispozitivelor externe. În cel de al doilea rând, vine dotat cu un receptor detaşabil cu dublă funcţie, ce poate fi utilizat fie ca un access point (AP) de călătorie, fie ca un receptor HDMI cu WiFi 2T2R 11n (ideal pentru Miracasting).

Pentru a impresiona şi mai mult, ASRock integrează în G10 tehnologie IoT (Internet of Things) avansată. Folosind emiţătorii şi receptorii IR din interior, ASRock G10 învaţă codul infrarosu al altor dispozitive, precum televizoare, aparate de aer conditionat sau console de gaming. Astfel, utilizatorul poate controla de la distanţă toate aceste dispozitive, utilizând aplicaţia ASRock Router APP pe orice dispozitiv mobil(telefon sau tabletă), sau poate controla simultan streaming-ul şi gaming-ul de pe mai multe dispozitive. În final, G10 oferă Gaming Boost, tehnologie ce permite identificarea şi managementul a traficului de internet, oferind pasionaţilor o experienţă de joc stabilă.