Dev Talks este un eveniment de referinta pentru specialistii IT din Romania. Proiectul este unul de dezvoltare personala si profesionala pentru cei care sunt interesati de evolutia tehnologica din zonele web, online, cloud computing si big data. In cadrul Dev Talks vor fi dezbatute ultimele noutati, tendinte si provocari din domeniul tehnologiei.

Evenimentul va avea loc pe 11 iunie la Radisson Blu si va reuni 350 de dezvoltatori si profesionisti IT, peste 20 de speakeri locali si internationali, 7 ore de continut tehnic si discutii de tip panel vor fi sustinute de experti in domeniul lor de activitate. Printre speakerii prezenti in cadrul Dev Talks mentionam: Mihai Iancu – Computer Scientist Adobe, Jack Esselnik – Big Data and Analytics Evangelist IBM, Radu Popescu – Front-end developer and QA Small Footprint, Radu Iscu – Front-end developer Ness Technologies, Cristian Neicu – Application Innovation Service Mobile Practice Leader IBM, Sabin Popa – Cloud Strategy Leader IBM, Cornel Fatulescu – Directeur Technique IS Pentalog, Cristiano Betta – Developer Evangelist PayPal, Martin Peck – Senior Technology Consulting Director Oracle, Dan Romescu – Founder DroidCon.

Editia din acest an Dev Talks este structurata in patru sesiuni paralele, in cadrul carora vor fi abordate topici de interes profund pentru industria IT: Cloud computing, Big Data, Mobile Architecture, Agile Management, Java, .NET, PHP, Ruby, HTML 5 etc.

  1. The Future Web
  2. The Mobile Imperative
  3. Could Computing
  4. Big Data

“Apreciem ca industria IT din Romania are nevoie de astfel de evenimente orientate catre dezvoltarea profesionistilor si a celor pasionati de acest domeniu. Pentru specialistii in tehnologia informatiei este foarte important ca pregatirea lor sa urmeze o linie continua, dezvoltandu-se si adaptandu-se constant la noile tehnologii. In cadrul evenimentului Dev Talks, participantii vor avea parte de o experienta unica, prezentari si discutii informale despre noile tendinte si solutii tehnologice ale momentului” – Andreea Balaci, Project Manager Dev Talks.

“Motivul principal pentru care am acceptat invitatia vine din pasiunea de a-mi impartasi cunostintele cu comunitatile locale de IT, de a dezvolta si promova IT-ul romanesc dincolo de granitele noastre. Cererea de IT este mare, si creste de la an la an. Sansele de a atrage proiecte provocatoare si cu tehnologii de ultima ora cresc considerabil daca vom privilegia dezvoltarea noastra ca grup, ca comunitate prin educatie de calitate si accesibila tuturor. Fiecare trebuie sa fie elev si profesor la randul lui, si doar asa vom reusi sa consolidam o patura IT suficient de mare si irezistibil de atractiva pe piata mondiala. Oare cum ar arata investitiile in Romania daca s-ar vehicula prin presa internationala mesaje constructive despre o intreaga comunitate, fata de cateva nume izolate care ne mai scot la lumina din cand in cand?” – Cornel Fatulescu, Directeur Technique IS Pentalog.

Cornel Fatulesc va prezenta lectiile invatate prin exemple din viata reala despre tranzitia la Agile in diverse organizatii. Prezentarea sustinuta de el nu este doar despre schimbare, dar si despre modul in care sunt puse in aplicare anumite modificari: bazate pe observare, intelegere, facand problemele vizibile si despre a genera schimbari rapide si pozitive.

“Am acceptat invitatia DevTalks pentru ca acest eveniment este un bun prilej de a ma intalni cu alti colegi, developeri, carora le voi putea impartasi din experienta mea si cu care voi putea discuta despre starea actuala a industriei IT precum si despre evolutia sa. De asemenea cred ca DevTalks este locul ideal unde oamenii din industrie pot invata lucruri noi, trenduri si se pot inspira pentru proiectele lor viitoare. Este foarte important ca oamenii din IT sa se intalneasca la cat mai multe evenimente precum DevTalks pentru ca acestea reprezinta in viziunea mea unul din motoarele inovatiei. Discutand cu alti oameni din domeniu si asistand la prezentari, developerii au sansa de a descoperi noi moduri de a face lucruri ajutand astfel si piata din Romania sa se mentina la un nivel inalt” – Radu Popescu, Front-end developer and QA, Small Footprint.

Evenimentul este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, Oracle, XL Team, Brainspotting, Star Storage, MavenHut.

Mai multe detalii despre eveniment si agenda acestuia pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau in sectiunea dedicata proiectului pe www.hipo.ro

Partenerii media care sustin proiectul Dev Talks sunt: T&T Tehnica si Tehnologie, 9AM, ARIES, TechCafe, RegieLive, ComputerWorld, Agora, Doing Business, Catalog Cursuri, HIT, PC World, IT Channel, PlayTech.ro, Zelist Monitor, Cariere, Business Review, HotNews, Today Software Magazine, Soft Lead, Business24, Ziare.com, Comunicate de presa.ro