Silviu Crețean, Acollada Software Development Director, a fost desemnat aseară “Manager de top al industriei IT&C” în cadrul celei de-a noua Gale a Premiilor Business Magazin. Anuarul realizat de revista Business Magazin prezintă cei mai promițători 100 de manageri cu vârste sub 40 de ani care au dovedit performanţă în afaceri, profesie şi industria din care provin. Doar 10 dintre aceștia au fost premiați aseară, în cadrul unui eveniment la care au participat 300 de reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc.

Alături de managerul TotalSoft, au mai urcat pe scenă și Bogdan Ciubuc (Mercedes), Ramona Pergel (E.ON), Dragoş Drăghici (Alpha Bank), Roxana Baias (Romtelecom), Mădălina Racoviţan (KPMG), Anca Motca (Garanti Bank), Cătălina Porojan (BCR), Ramona Gălăţeanu (Rompetrol) şi Martin Zmelik (CEZ).

Silviu s-a alăturat companiei în anul 2007, în poziția de Senior Developer. Ulterior a ocupat mai multe  funcții de management, de la Team Leader la .Net Competence Manager și apoi Custom Application Department Manager. Odată cu preluarea diviziei Acollada, care include 3 din cele 6 business unit-uri TotalSoft, Silviu a devenit membru al echipei de conducere a celei mai puternice case de software din România.

Sub coordonarea lui, Divizia Acollada a lansat o serie de proiecte inovatoare, pe baza celor mai recente tehnologii. Dintre acestea se remarcă prima aplicație europeană de Gamification funcțională pe tablete cu Windows 8, premiată ulterior de Microsoft cu distincția ”Best Windows 8 App Developer in FY 13”, precum și prima aplicație românească de facturare utilități, care a determinat un important grup internațional să o adopte în 9 din cele 24 de țări în care este prezent.

Reprezentant al noii generații de specialiști IT, Silviu este adeptul introducerii stilului user-friendly (interfață/tehnologii) în aplicațiile de business, precum și al aplicării metodologiei Agile în proiectele pe care divizia le realizează. Este, de asemenea, preocupat de integrarea soluțiilor complexe pentru a veni în sprijinul utilizatorului, preocupare care a dus la crearea primului produs de Billing (facturare) complet integrat cu un ERP ce adresează domeniile energie și utilități (Charisma Billing for Energy & Utilities).

Silviu își propune ca în următorii câțiva ani să speculeze trendul aplicațiilor mobile B2B, consolidând astfel și mai mult poziția TotalSoft în zona de mobilitate atât pe plan local, cât și internațional. De asemenea, printre punctele asupra cărora Silviu se concentrează se află poziționarea Acollada ca principal influențator tehnologic în comunitatea de dezvoltare software din România.

Silviu este licențiat în IT &IT Management și deține un masterat în Project Management.