Jumatate dintre parinti cred ca amenintarile online la adresa copiilor lor sunt in crestere, iar unul din trei simte ca nu are niciun control asupra a ceea ce vad sau fac copiii in mediul online. In timpul vacantelor scolare, copiii au chiar mai multa libertate de a naviga pe Internet. Pentru a-i scapa pe parinti de griji in perioada Craciunului si pentru a-i proteja pe tinerii utilizatori de Internet de amenintarile din mediul online, Kaspersky Lab a introdus o noua generatie a solutiei sale Kaspersky Safe Kids. Acum parintii pot sa blocheze cautarile periculoase de pe dispozitivele mobile ale copiilor, iar acestia pot sa vada cat timp le-a mai ramas pentru folosirea computerelor si sa le ceara parintilor extinderea timpului, de la distanta. 

Kaspersky Safe Kids ajuta la monitorizarea sigurantei copiilor in lumea reala si virtuala. Solutia trimite notificari parintilor despre posibilele situatii riscante pe care copiii le pot experimenta in mediul online, previne diverse probleme, precum accesarea unui continut  nedorit, si le ofera parintilor consiliere psihologica, daca este necesar. Parintii pot sa decida ce este sigur pentru copiii lor si sa personalizeze solutia Kaspersky Safe Kids dupa instalarea pe smartphone-urile si computerele copiilor.

De exemplu, in lipsa activitatilor de la scoala, parintii pot limita perioada pe care copiii o pot petrece pe dispozitive, iar dupa ce timpul expira, in functie de sistemul de operare si de setarile utilizate, accesul la dispozitiv poate fi blocat automat sau copilul poate primi o notificare. Odata cu versiunea imbunatatita Kaspersky Safe Kids, copiii pot sa vada cat timp mai au la dispozitie si, daca vor, sa ceara o prelungire direct din aplicatia Safe Kids. Parintii pot sa accepte sau sa refuze aceasta solicitare de pe propriile tablete sau smartphone-uri, fara sa viziteze portalul My Kaspersky.

Conform cercetarii realizate de Kaspersky Lab, jumatate dintre parinti se tem ca cei mici ar putea sa vizualizeze continut online inadecvat, iar solutia Kaspersky Safe Kids poate sa blocheze accesul sau sa-i avertizeze pe copii despre site-uri si aplicatii potential periculoase. Caracteristica ”Safe Search” a fost actualizata astfel incat parintii pot ascunde anumite rezultate ale cautarilor copiilor, printre care site-uri pentru adulti, continut violent, site-uri din categoria “alcool si tutun”. Astfel, chiar si daca un copil tasteaza o asemenea solicitare in motorul de cautare, rezultatele vor fi filtrate.

Pentru a facilita comunicarea cu solutia, versiunea noua Kaspersky Safe Kids este acum armata si cu o functie de tutorial pe desktop si o versiune de test, in care parintii pot incerca unele caracteristici premium gratuit, timp de o saptamana. Printre caracteristicile premium se numara “localizarea” (cu posibilitatea de a afla unde este copilul, de a stabili granitele sigure in anumite momente ale zilei si de a primi notificari daca acestea sunt depasite de catre copil) si “managementul retelelor sociale”. Cu ajutorul acestei optiuni, parintii pot primi informatii detaliate despre activitatea publica a copiilor, pe retelele de socializare.

“Copiii au mintile receptive in mod natural, ceea ce inseamna si ca sunt foarte vulnerabili la amenintari si la un continut potential traumatizant, de care spatiul cibernetic este plin”, spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business, la Kaspersky Lab. “Prin urmare, protectia parentala online este obligatorie in prezent si nu ar trebui trecuta cu vederea, mai ales in timpul vacantelor. Misiunea Kaspersky Lab este de a salva pe oricine de pericole online, inclusiv pe cei mai mici utilizatori de Internet. De aceea a fost creata solutia Kaspersky Safe Kids.”

Pentru mai multe informatii despre Kaspersky Safe Kids, va rugam accesati aceasta pagina.