Ixia anunță integrarea procesorului său ATI (Application and Threat Intelligence) cu Scrutinizer, soluția companiei Plixer de răspuns la incidentele amenințărilor cibernetice. Această nouă soluție dezvoltată în comun îmbunătățește răspunsul la incidente de securitate cibernetică și capabilitățile de optimizare a aplicațiilor, ajutându-i pe profesioniștii IT să fie mai pregătiți pentru posibile atacuri cibernetice sau pentru problemele de performanță ale aplicațiilor.

Scrutinizer furnizează un sistem de analiză pentru detectarea amenințărilor cibernetice și are capacitatea de a descoperi comunicațiile nedorite prin analiza fluxurilor de date. Procesorul ATI de la Ixia completează soluția Scrutinizer de la Plixer, generând un flux extins de date de tip NetFlow, denumit IxFlow, din toate punctele din centrul de date și apoi le trimite către Scrutinizer pentru analiză. Soluția dezvoltată de cele două companii le oferă administratorilor de rețea abilitatea să identifice utilizatorii, tipurile de dispozitive, sistemele de operare și aplicațiile care generează trafic excesiv sau prezintă amenințări de securitate, permițându-le acestora să izoleze malware-ul și să elimine comportamente nedorite.

Procesorul ATI de la Ixia realizează procesarea brută a pachetelor, dar și o inspecție detaliată (deep packet), trimițând spre analiză la Plixer informații amănunțite de la nivelul 2 până la nivelul 7 al stivei OSI incluzând clasificarea aplicațiilor, comportamentul acestora, geolocații, detalii despre dispozitivele utilizatorilor și alte informații ale fluxurilor de date. Procesorul ATI este o componentă cheie a arhitecturii Ixia care asigură vizibilitatea rețelei și oferă metadate contextuale bogate pentru instrumentele de analiză a performanței și securității, transformând astfel instrumentele deja existente în unele mai eficiente și scalabile.

Soluția asigură și:

  • Analiza deep packet de mare viteză pentru identificarea aplicațiilor multimedia complexe (ca Facebook, Google și Amazon), furnizând detalii adiționale despre geolocație și sistemul de operare al dispozitivelor.
  • Informații despre rețele acolo unde routerele și switch-urile existente nu pot furniza un context complet și detalii despre comunicațiile din rețea.
  • Izolarea și eliminarea comportamentelor nedorite din rețele și ale încălcărilor de securitate.
  • Rapoarte de conformitate care includ un audit complet al tuturor comunicațiilor.

În plus, Ixia oferă și câteva componente care pot fi combinate cu soluția Scrutinizer de la Plixer pentru a asigura o experiență de utilizare continuă și cu latențe scăzute pentru toți clienții. De la dispozitive fizice și virtuale de derivație de rețea care permit fluxuri personalizate de date de monitorizare la instrumentele de analiză și până la packet broker-ul de rețea care agregă și filtrează datele instrumentelor de monitorizare, arhitectura Ixia de vizibilitate a rețelei livrează soluția completă de monitorizare pentru companiile și furnizorii de servicii care doresc să-și mențină calitatea rețelei.

„Astăzi, mediile informatice sunt constant amenințate de atacuri cibernetice, iar organizațiile trebuie să fie pregătite să contracareze aceste amenințări cu soluții avansate și simple de utilizat pentru a-și proteja proprietatea intelectuală”, a declarat Mike Patterson, Founder & Product Manager, Plixer. „Soluția pe care am dezvoltat-o împreună cu Ixia le va permite companiilor să detecteze probleme în timp real și să prevină atacurile complexe care pot compromite date și informații sensibile.”

Acest clip video oferă mai multe detalii despre beneficiile Ixia IxFlow și integrarea sa cu Scrutinizer de la Plixer.