Ixia, lider la nivel mondial în testarea, securitatea și vizibilitatea rețelelor, lansează cea de-a șaptea ediție a programului de internship-uri plătite Network your knowledge @ Ixia. Destinat studenților pasionați de securitatea aplicațiilor, programare și dezvoltare software, programul le va oferi acestora posibilitatea să se dezvolte profesional alături de specialiști IT cu experiență și să contribuie direct la proiecte Ixia destinate clienților din întreaga lume. Internship-urile se vor desfășura pe durata a 3 luni, începând din luna iunie și până în septembrie.

Candidații interesați de program vor fi selectați pe baza CV-urilor și, apoi, a unor interviuri tehnice cu manageri Ixia. Studenții admiși vor avea ocazia să lucreze în echipă cu ingineri IT cu experiență pe o multitudine de proiecte din diferite arii, de la infrastructură la mobilitate, platforme, NVS (soluții pentru vizibilitatea rețelei) sau protocoale. Mai mult decât atât, studenții vor putea să-și îmbunătățească cunoștințele de programare în Ruby, Python, PHP, Java și C/C++, gestionarea bazelor de date, securitate, rețelistică, dar și abilitățile de comunicare și muncă în echipă. De asemenea, toți internii vor avea acces la tehnologii de ultimă generație, training-uri și resurse utile pentru dezvoltarea lor profesională și personală, vor putea lua parte la toate evenimentele companiei și vor beneficia de servicii medicale private.

 „Network your knowledge @ Ixia este unul dintre programele de bază care ne-au ajutat să fim aproape de mediul academic pentru calificarea tinerilor pasionați de IT”, a spus Teodor Ceaușu, Country Manager Ixia România. „Colaborăm de mai bine de 10 ani cu facultățile de profil tehnic, timp în care am dotat laboratoare cu echipamente de ultimă generație, am desfășurat programe de internship și am organizat școli de vară sau concursuri pentru proiecte de diplomă. Succesul acestor proiecte au contribuit la recunoașterea noastră, la începutul acestui an, ca Academic Cooperation Program of the Year 2016 de către Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) și ne-a convins că ele sunt o parte foarte importantă a strategiei noastre de business.”

Studenții din facultățile cu profil tehnic interesați de programul de internship se pot înscrie la adresa ixro-career@ixiacom.com sau pe website-ul www.stagiipebune.ro până la data de 31 martie 2016. De asemenea, pentru a afla mai multe despre companie și program, aceștia se pot întâlni, în București, cu inginerii Ixia la Ixia Day, eveniment care se va desfășura atât în Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (17 martie 2016, ora 16.00, în sala A101), cât și Facultatea de Automatică și Calculatoare (24 martie 2016, între orele 11.00 -17.00, în holul facultății și sala EC105).