Industria utilităților trece printr-o periodă extrem de interesantă. Atenuarea generării de energie nucleară, constrângerea din partea UE pentru economisirea consumului de energie și liberalizarea progresivă a pieței, toate au un impact important asupra industriei. Într-un astfel de mediu, companiile de utilități au nevoi extinse și variate cu privire la infrastructura IT&C, incluzând migrarea către platforme IT moderne, programele pilot privind contorizarea inteligentă și infrastructura necesară acesteia, precum și reorganizarea lanțului de aprovizionare în vederea respectării reglementărilor în vigoare. În plus, sectorul utilităților cheltuie sume uriașe cu creșterea eficienței energetice și auditarea gazelor cu efect de seră în vederea reducerii emisiilor de carbon.

În acest context, este organizată conferința IDC ICT in the Utilities & Energy Sectors 2014 ce va avea loc în data de 18 septembrie la Hotel Intercontinentalsala Rapsodia, etaj 1, începând cu ora 08:30.

Printre subiectele luate în discuție se numără Evolutia rețelei inteligente; Ecosistemul contorizării inteligente; Complexitatea datelor și analiza următoarei generații de date; Sisteme de gestionare a energiei; Integrarea surselor de energie regenerabile; Securitatea și confidențialitatea datelor.

Evenimentul ICT in the Energy and Utilities Sectors 2014 organizat cu sprijinul IDC Energy Insights va reuni experți de top din industrie și tehnologie, creând o platformă ideală pentru a aborda problemele cheie cu care se confruntă directorii IT din sectorul energetic și cel al utilităților.

Înscrierile se pot face online la http://idc-cema.com/eng/events/57224-idc-s-ict-in-the-utilities-energy-sectors-2014/registration?execution=e1s1