AMD a atins un obiectiv major în industria de plăci video, în decursul a mai puțin de trei luni, odată cu lansarea pe piaţă a gamei  complete de cipuri grafice de ultimă generație AMD Radeon™ HD 7000. Începând din Decembrie, AMD a lansat seria  AMD
Radeon™ HD 7900
, urmată in Februarie de seria AMD Radeon™ HD 7700 și completată acum de disponibilitatea plăcilor grafice din seria AMD Radeon™ HD 7800.

“Prin introducerea pe piață a primelor plăci grafice pe tehnologie 28nm în Decembrie am fost mai motivați să forțăm limitele tehnologice, cu fiecare produs lansat,” a spus Zvika Greenstein, director management de produs, Divizia GPU, AMD. “Luați în calcul setul de tehnologii disponibile: Graphics Core Next, AMD Eyefinity  2.0, AMD PowerTune, AMD ZeroCore Power și bineînțeles plăcile grafice GHz Edition – AMD este singurul inovator în industria de plăci grafice.”

AMD Radeon™ HD 7970, cea mai rapidă placă grafică din lume cu cel mai avansat GPU,a introdus revoluționara tehnologie AMD Graphics Core Next (GCN), oferind suport pentru interfață PCI Express® 3.0. Seria de lansări a continuat in Ianuarie odată cu lansarea AMD Radeon™ HD 7950 și în Februarie, cu seria AMD Radeon HD 7700, ce a inclus prima placă grafică tactată din fabrică la o frecvență de peste 1GHz, AMD Radeon™ HD 7770. Odată cu disponibilitatea produselor din seria AMD Radeon HD 7800, echipată cu 2GB memorie GDDR5 pentru gaming la cele mai înalte standarde, AMD a devenit lider al industriei, oferind clienților o gamă completă de plăci grafice de ultimă generație.

De la prima lansare, AMD a primit peste 200 de distincții si laudele celor mai prestigioși editori din lume. În momentul de față peste 60 de produse ce implementează cipuri grafice din seria AMD Radeon HD 7000 cu soluții de răcire personalizate si  procesoare supratactate sunt disponibile la nivel mondial.

Resurse
Aflați mai multe despre AMD Radeon HD 7900 Series GPUs
Aflați mai multe despre AMD Radeon HD 7800 Series GPUs
Aflați mai multe despre AMD Radeon HD 7700 Series GPUs
Aflaţi mai multe despre Arhitectura GCN
Aflaţi mai multe despre Tehnologia AMD PowerTune
Facebook: Fii fan al tehnologiilor AMD pe Facebook
Twitter: Urmăriți știrile AMD Graphics pe Twitter la @AMDRadeon