Star Storage, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date și documente), servicii de externalizare IT și servicii Cloud, este desemnat câștigător de Asociația Română pentru Cloud Computing (RoCloud) pentru cel de al doilea an consecutiv în cadrul RoCloud Awards 2014 for Leadership in Cloud Services, anul acesta primind Premiul RoCloud – CEL MAI ACTIV FURNIZOR DE SERVICII CLOUD ÎN 2014 pentru cel mai mare număr de produse și servicii cloud lansate.

În fiecare an, liderii pieței locale de servicii de cloud computing sunt desemnați de Asociația Română pentru Cloud Computing (RoCloud) pe baza următoarelor criterii analizate de către un Comitet pentru Excelență în urma unei monitorizări care durează întregul an:

  • popularizarea conceptului/ serviciilor cloud
  • portofoliul de servicii/ produse, experiența, inovația, parteneriatele
  • recunoașterea în piață.

Star Storage a mai obținut un premiu din partea Asociației Române pentru Cloud Computing (RoCloud) și în anul 2013, respectiv Premiul RoCloud pentru promovarea serviciilor de infrastructură în cloud/IAAS.

 „Mulțumim Asociației Române pentru Cloud Computing (RoCloud) – premiul obținut ne onorează și reprezintă recunoașterea investițiilor și a eforturilor făcute și în anul 2014. Oferim „IT ca Serviciu” încă de pe vremea în care conceptul Cloud nu era cunoscut pe piața din România, am înțeles încă de la început importanța acestui model de livrare și am investit constant atât în dezvoltarea de noi servicii, cât și în educarea pieței. Satisfacerea nevoilor clienților la cel mai înalt nivel calitativ și alinierea la cele mai noi tendințe tehnologice și modele de business reprezintă o prioritate pentru noi iar, în acest sens, pentru 2015 ne propunem să continuăm să investim în diversificarea portofoliului de servicii și soluții cloud.”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

Star Storage pune la dispoziția clienților StarVault Cloud, un portofoliu complet de servicii integrate care au rolul de a furniza utilizatorului final o infrastructură IT completă ca alternativă la modelul tradițional de achiziție a platformei IT.

Serviciile StarVault Cloud integrează scalabilitatea modelului cloud cu siguranța și performanța garantată a infrastructurii dedicate, asigurând flexibilitate ridicată. Acestea includ atât servicii de servere dedicate, servere virtuale, stocare și protecția datelor, cât și soluții software livrate direct din cloud. În 2014, Star Storage și-a diversificat portofoliul de servicii StarVault Cloud lansând pe piață noi servicii dedicate IMM-urilor, dar și comunității dezvoltatorilor. Serviciile acoperă cerințele de asigurare a unui mediu IT complet scalabil cu resurse dedicate, de protecție a datelor și a continuității afacerii pentru companiile mici și medii, dar și de dezvoltare a oricărei aplicații software tip de Java, PHP, Ruby on Rails, Phyton și Node.js.

Dacă în 2013 constatam că nu se poate vorbi despre o utilizare pe scară largă a serviciilor de cloud pe piața din România, deoarece nu era bine înțeles conceptul de cloud, în prezent aprecierea noastră este că această piață a progresat foarte mult, deși vizibilitatea asupra proiectelor și a rezultatelor financiare asociate rămâne relativ redusă. Este relevantă pentru acest moment disponibilitatea furnizorilor de servicii cloud de a răspunde la cerințe de nișă, specializate și customizate. Felicitări și mulțumiri tuturor câștigătorilor pentru eforturile de promovare a serviciilor de cloud computing!”, a declarat Răzvan Iovan, Președintele Asociației Române pentru Cloud Computing (RoCloud).

Serviciile StarVault Cloud asigură utilizatorilor numeroase avantaje cheie, cum ar fi: scalabilitatea resurselor; protecția datelor; performanță garantată a echipamentelor; flexibilitate și model de costuri proporțional consumului de resurse.

Centrul de Date Star Storage din București, din care sunt oferite serviciile StarVault Cloud, este singurul din România certificat atât pentru servicii de suport și operare a sistemelor IT, cât și pentru servicii de arhivare electronică a documentelor. Acesta respectă recomandările Uptime Institute și TIA 942 – TIER 3, asigurând redundanță completă la nivelul instalațiilor de electroalimentare și climatizare.

Calitatea garantată a serviciilor StarVault, asigură utilizatorilor o disponibilitate minimă de 99,9%, sistemele IT și datele acestora fiind protejate prin mecanisme de protecție la nivel de infrastructură fizică și virtualizată.