Romania va avea o o infrastructura de tip cloud destinata eficientizarii activitatii institutiilor publice, in valoare estimata de 76,2 milioane de lei (aproximativ 16 milioane de euro).

Proiectul a fost lansat oficial in cadrul unei conferinte de specialitate, organizata miercuri de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica Bucuresti (ICI), dezvoltatorul de program, informeaza Agerpres.

Finantarea proiectului, pentru care s-a pornit licitatie in data de 1 aprilie, este realizata din fonduri structurale.

Aceasta are loc prin intermediul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI) din cadrul Ministerului Societatii Informationale (MSI).

ICI Bucuresti a demarat marti o licitatie deschisa pentru implementarea acestei platforme de cloud computing pentru institutiile publice, dupa cum reiese din informatiile postate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Conform caietului de sarcini, platforma ar urma sa asigure resursele IT de procesare si stocare, precum si comunicatii performante pentru ca ministerele, agentiile si alte institutii locale sau centrale sa aiba posibilitatea sa migreze tehnica de calcul regasita sub forma de centre de date locale sau calculatoare individuale, pe o platforma unica.

In plus, se are in vedere eficientizarea sistemului de achizitii publice pentru echipamente si servicii IT&C in cadrul institutiilor publice locale si centrale prin proiectarea si implementarea unei platforme Cloud la nivel central dedicata institutiilor publice din Romania.

 

Sursa: http://www.agerpres.ro/economie/2014/04/02/romania-va-avea-o-platforma-de-tip-cloud-computing-pentru-institutiile-publice-in-valoare-de-aproximativ-16-milioane-de-euro-12-07-31