IBM a anunţat recent că SoftLayer integrează IBM Power Systems în infrastructura cloud care va oferi un nivel şi o gama de servicii diferite de ce a fost disponibil în cloud până acum. De asemenea, IBM a anunţat noi servicii şi instrumente care vor ajuta organizaţiile să implementeze mediile de tip cloud hibrid şi privat. 
Beneficiind de avantajele oferite de linia de servere IBM Power Systems construite pentru  cerintele generate de Big Data, SoftLayer poate ajuta clienţii să caute tehnologiile şi instrumentele de top pentru a-i ajuta să captureze, sa înţeleagă şi sa profite de volumele de date aflate în creştere.
În plus, IBM Platform Computing Cloud Service va furniza un management simplificat şi o experienţă a utilizatorilor unitară pentru implementarea sistemelor de cloud hibride.
Pentru a oferi suport prin intermediul portofoliului de cloud IBM, IBM Wave pentru z/VM va furniza perspective rapide în cadrul infrastructurii virtualizate a unei organizaţii cu vizualizare inteligentă, monitorizare simplificată şi management unificat.

Începând cu următorul  trimestru, primul serviciu SoftLayer construit pe Power Systems va consta in soluţiile IBM Watson urmate de oferte adiţionale care sustin avantajele Power Systems de optimizare a performanţei datelor şi proceselor de analiză. Setul preliminar de oferte include: Soluţii Watson; Software as a Service si Infrastructure as a service.
Noutăţile acestea vin la mai puţin de un an de la achiziţia SoftLayer. La scurt timp după această achiziţie, echipele de dezvoltare IBM Power Systems şi SoftLayer s-au reunit pentru a crea şi testa Power Systems optimizate pentru mediul SoftLayer.