In data de 20 iunie 2013, se lanseaza in Romania revolutionarul concept Architettura Sonora ce imbina arhitectura, designul si echipamentele hifi. Compania Italian Design&Architecture, alaturi de partenerii sai iNES Group si Bang&Olufsen, ofera publicului oportunitatea de a accesa echipamente inovative pentru a-si personaliza sonor spatiile indoor si outdoor.

Conceptul Architettura Sonora a fost lansat in anul 2009, de catre Lorenzo Coppini (B&C Speakers) si Lorenzo Brusci (Sound&Experience Design), creand o noua paradigma in design: spatiile multisenzoriale. Se imbina astfel eforturile profesionistilor din domenii diferite: acustica, arhitectura, muzica, inginerie electronica, electroacustica si mecanica.

Architettura Sonora se traduce prin module sonore, atat pentru interior, cat si pentru exterior, care sunt in aceeasi masura echipamente electronice si elemente de arhitectura si design. Scopul acestor echipamente este de a crea o ambianta sonora intr-un spatiu predefinit sau de a izola subiectul de poluarea fonica din jur.

Sistemele de arhitectura sonora pot fi controlate de pe orice dispozitiv conectat la internet: smartphone, tabeleta, laptop, PC.

iNES Group s-a alaturat evenimentului Architettura Sonora intrucat este un permanent sustinator al inovatiilor tehnologice.