Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL) estimează că industria serviciilor pentru afaceri va depăși 1,5 miliarde de euro în 2014, ca urmare a creșterii accelerate înregistrate pe parcursul ultimilor ani.

Domeniile business process outsourcing și IT Outsourcing reprezintă aproape jumătate din industrie, iar restul este atribuit segmentului shared services, în timp ce 20 dintre cei mai importanți jucători din domeniu generează până la 25% din cifra de afaceri totală a pieței. Sectorul serviciilor pentru afaceri este extrem de competitiv și reprezintă una dintre industriile cu cele mai rapide creșteri din România, având o contribuție importantă la exporturile din România și un impact puternic pe piața locală a muncii.

Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de servicii pentru afaceri și reunește cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) și Cercetare și Dezvoltare (R&D), a organizat astăzi un eveniment de amploare – One Voice. ABSL – care a oferit companiilor din acest domeniu, autorităților publice și reprezentanților mediului academic ocazia de a discuta soluții pentru dezvoltarea industriei.

“ABSL România are ca scop dezvoltarea și transformarea industriei serviciilor pentru afaceri și transformarea acesteia într-o parte integrantă a creșterii economice din România prin intermediul colaborării cu industria și prin implicarea autorităților și grupurilor interesate în dezvoltarea aspectelor cheie operaționale și de dezvoltare”, a declarat Alexander Weigl, Președinte al ABSL România.

Cea de-a doua ediție a evenimentului anual ABSL reprezintă un nou pas în susținerea pe termen lung a dezvoltării dinamice a sectorului de servicii pentru afaceri și în creșterea nivelului de atractivitate al României pentru investiții și pentru dezvoltarea de proiecte de outsourcing și offshoring. ABSL urmărește să dezvolte dialogul și colaborarea în industrie, facilitând schimbul de cunoștințe, experiență și bune practici dintre jucătorii din acest sector.

Capitalul străin a fost, și este în continuare, sursa principală de investiții în industria serviciilor pentru afaceri din România. Principalii investitori străini sunt companii din țări din Europa Occidentală, precum Franța, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda sau Statele Unite. Pe lângă acestea, companii din Brazilia și din Bulgaria și-au început, de asemenea, operațiunile pe plan local. De la lansarea sa, Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România a sprijinit investitorii străini interesați să interacționeze cu companiile care desfășoară activități în sectorul serviciilor pentru afaceri din România, evaluând oportunități de investiții și de lansare a activităților, și s-a concentrat în stabilirea unor colaborări strânse și parteneriate strategice cu jucători și susținători cheie din industrie, din perspectiva ABSL, asigurând astfel continuarea dezvoltării pieței.

Sectorul de servicii pentru afaceri este un angajator important în România. În total, peste 60.000 de profesioniști sunt angajați în această industrie, dintre care 25% în companii membre ABSL. “Estimăm o evoluție importantă în următorii ani, de până la 30% pentru principalii jucători, datorită unor creșteri semnificative ale cererii de servicii pentru afaceri livrate din România”, a spus Alexander Weigl.

Industria locală oferă o gamă largă de servicii clienților din Europa, America de Nord și România, acoperind și America de Sud, Africa, CEE, Asia Pacific, precum și Orientul Mijlociu.