SAP SE, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, a lansat recent o nouă platformă de business, cu soluții inovative destinate vânzărilor și interacțiunii cu clienții în noul climat digital. Abordarea SAP vine în contextul în care consumatorii așteaptă mai multe beneficii din partea companiilor, indiferent de mediul pe care îl utilizează (web, mobile, in-store) în momentul informării despre produse sau achiziției acestora și în contextul în care soluțiile tradiționale pentru managementul relației cu clienții (CRM) devin depășite. Noua platformă cuprinde soluțiile SAP Customer Engagement Intelligence, SAP Cloud for Sales, SAP Cloud for Service, SAP Cloud for Marketing și SAP Cloud for Social Engagement, împreună cu soluțiile oferite de platforma omni-channel hybris și SAP HANA.

Clienții de astăzi dețin puterea și controlul în mediul digital și se așteaptă să aibă posibilitatea de a se informa, a cumpăra și a beneficia de servicii fără a fi neapărat nevoiți să vorbească sau să interacționeze cu un reprezentant al departamentului de vânzări. Mai mult decât atât, ei își doresc să poată face acest lucru atât în magazin, cât și din fața calculatorului, de pe mobil sau la telefon, dar și ca interacțiunile pe care le au cu diferite brand-uri să fie contextuale, coerente și relevante.

În acest sens, în relația dintre clienți și companii intervin anumite schimbări care fac necesară trecerea de la sistemele tradiționale CRM la soluții pentru implicarea completă a clienților în procesul de vânzare. Combinând aceste soluții inovative cu soluțiile pentru vânzări omni-channel furnizate de hybris, o companie SAP, dar și cu avantajele platformei SAP HANA, SAP pune la dispoziția companiilor o platformă care să le susțină pe acestea în interacțiunea cu clienții, în orice moment și de pe orice dispozitiv.

„Soluțiile tradiționale CRM sunt depășite, clienții din ziua de astăzi au nevoie de un nou model de implicare. Într-o lume în care experiența consumatorului este dispersată pe mai multe canale și dispozitive, pentru organizații este mult mai important – și mai greu – să ofere experiențe coerente și personalizate prin care să implice clienții în fiecare etapă a procesului de cumpărare. Inovațiile pe care le aducem în prezent pe piață, alături de expertiza deținută de SAP în această industrie, sunt create în așa fel încât să ajute companiile să realizeze cu succes acest lucru”, a declarat Ariel Luedi, Directorul diviziei Customer Engagement & Commerce din cadrul SAP.

Experiențe personalizate pe fiecare canal

Potrivit raportului The Forrester Wave(TM): Digital Experience Delivery Platforms, Q3 2014, realizat de compania de cercetare Forrester, „companiile doresc capacități contextuale și unificate de atragere a clienților. Capacitățile de livrare a experienței digitale ajută companiile să abordeze provocările prin oferirea unei experiențe personalizate pe toate canalele de interacțiune. Pe măsură ce tehnologia devine depășită și mai puțin eficientă, datele unificate vor dicta ce furnizori se vor afla în top. Companiile care pot livra aceste capacități unificate de livrare și management al datelor se poziționează ca furnizori de succes către clienți.”

 „Companiile care doresc să vândă mai mult sunt nevoite să se adapteze constant schimbărilor din comportamentul consumatorilor. SAP vine în întâmpinarea nevoii companiilor de a fi prezente pe toate canalele și de a oferi clienților experiențe personalizate, transformând modelul tradițional de business într-unul bazat pe ideea de comerț omni-channel”, a precizat Valentin Tomșa, Director General SAP România.

Mai mult decât atât, există versiuni specializate ale acestor soluții pentru diferite vericale de business, astfel încât companiile din domeniul asigurărilor, retail, utilități, precum și din sectorul bancar să își poată adapta strategia în funcție de nevoile clienților.

Mai multe detalii despre soluțiile omni-channel dezvoltate de SAP și hybris vor fi disponibile în cadrul evenimentului SAP Forum România, din data de 16 octombrie 2014.