Odată cu creșterea volumului încărcării de lucru și, implicit a nevoii de securizare a continuității activității oricărei companii, operarea mission-critical evoluează în ritm alert. În curând, noile familii de servere x86 vor fi capabile să ruleze și sub sisteme de operare precum Windows sau Linux, alături de platformele UNIX. Compania de cercetare Gartner notează că, “până în 2017, 65% dintre aplicațiile care rulează în prezent pe versiuni proprietare vor fi migrate către servere x86 (în principal Linux).” În perioada de tranziție însă, tocmai pentru că au nevoie vitală de siguranță și continuitate operațională, companiile au acum la dispoziție o serie versatilă de opțiuni integrate din care să aleagă pentru propriile sisteme critice.

Prin proiectul “Odyssey”, HP este singura companie din industrie care și-a propus să redefinească viitorul operării mission-critical printr-un program de dezvoltare de servere care să unifice arhitecturile bazate pe UNIX și serverele x86 și care, astfel, să permită clienților să-și aleagă opțiunea cea mai potrivită pentru nevoile lor tehnice fără a face nici un compromis la nivel de putere de calcul.

Această călătorie este demonstrată de camionul Odyssey, al cărui rol este acela de a arăta companiilor că au opțiuni tehnologice reale pentru operațiunile lor mission-critical și că HP îi poate ajuta în propria călătorie către următorul nivel de performanță. Astfel, pe de o parte, HP își întărește seria de servere i4 Integrity cu sistem de operare HP-UX lansând modele care au încorporate noile generații de procesoare Intel Itanium, iar pe de altă parte, compania își prezintă noile servere DL980 și SG pentru Linux, în anticiparea MCx86, generația următoare de servere.

Printre beneficiile cele mai importante ale serverelor HP-UX cu sisteme bazate pe procesoare Itanium se numără o performanță de trei ori mai bună, costuri de proprietate cu până la 33% mai mici și un consum energetic cu 21% mai mic datorită standardului Energy Star. Cât despre viitorul reprezentat de serverele MCx86, acestea vor atinge niveluri mult mai înalte de scalabilitate și flexibilitate, la costuri mai mici. Trecerea către această nouă generație de servere este posibilă prin intermediul noilor DL980, servere puternice, susținute de soluții Serviceguard pentru Linux special concepute pentru protejarea încărcăturilor de lucru critice. La acestea se adaugă serviciile tehnologice HP, care oferă suport și protecție 24/7 pentru aplicațiile și platformele mission-critical ale clienților.