Recent lansatele suite de business Microsoft Office365 Midsize Business și Small Business Premium sunt disponibile începând cu luna mai și la GECAD NET.

Noile suite Office365 au prețuri cuprinse între 10,4 euro/utilizator/lună (în cazul Small Business Premium) și 12,3 euro/utilizator/lună (la Midsize Business). Ediția Small Business Premium se adresează companiilor cu până la 25 de utilizatori, în timp ce Midsize Business se adresează companiilor care au nevoie de licențiere pentru maximum 250 de utilizatori. Ediția Midsize Business vine în plus față de Small Business Premium cu integrare cu Active Directory, posibilitatea de a crea până la 20 de subsite-uri în Sharepoint 2013 și acces la suita Office Professional Plus 2013. O comparație completă între versiunile disponibile poate fi consultată pe site-ul GECAD NET.

Noutățile cu care vin aceste noi suite Office365 pentru companii constau în licențierea de tip FPP (Full Packaged Product) prin care o firmă de dimensiuni mai reduse poate cumpăra soluțiile de productivitate în cloud în sistem de retail și licențierea de tip open prin care o companie mai mare poate beneficia de toate avantajele licențierii de volum cum ar fi discounturi la achiziție. Licențierea tip open se aplică la cumpărarea a cel puțin 5 licențe / companie.

“Începând cu acest noi ediții Office365, companiile medii câștigă acces la tehnologii enterprise adaptate însă pe nevoile lor de business și beneficiază totodată de flexibilitate mare la achiziție. În plus, antreprenorii care dețin companii mai mici și doresc să dețină o dovadă fizică a posesiei licențelor pot alege varianta Small Business Premium și primesc un pachet cu toate detaliile de licențiere”, explică Florina Lucanu, Microsoft Business Manager la GECAD NET.

Prin achiziționarea unei licențe de Office365 pentru business, o companie își poate reduce chiar și de 10 ori costurile pe care le-ar fi avut dacă ar fi cumpărat licențe tradiționale pe care le-ar fi instalat pe o infrastructură internă.  “Cloud-ul are acest avantaj de a oferi acces la ultimele tehnologii într-un mod foarte flexibil care permite dimensionarea mult mai exactă a investiției în software și hardware”, adaugă Florina Lucanu. 

***