HP a prezentat HP SlateBook x2 și HP Split x2, două PC-uri detașabile care oferă funcționalitatea completă a unui notebook cu ecran detașabil ce poate fi utilizat și pe post de tabletă subțire.

Rulând pe sistemele de operare Android, respectiv Microsoft® Windows® 8, aceste dispozitive 2 în 1 combină puterea stației de lucru și portabilitatea, oferindu-le clienților flexibilitatea de a crea, utiliza și partaja conținutul creat.

Portofoliul HP de PC-uri de ultimă generație este conceput să ofere posibilitatea de a se conecta la date pe dispozitive care se adaptează cu ușurință nevoilor consumatorilor. Îndepărtând sistemul magnetic de prindere, utilizatorii pot trece elegant de la o formă la alta – tabletă și notebook PC – totul într-un singur dispozitiv.

  • modelul HP SlateBook x2 este primul dispozitiv detașabil cu sistem de operare Android și procesor mobil NVIDIA Tegra 4, care le oferă utilizatorilor posibilitatea unor jocuri video mai realiste, navigare rapidă pe Internet și redare video high-definition (HD) de calitate.(1)
  • modelul HP Split x2, care rulează pe sistemul Microsoft Windows 8, dispune de un ecran cu diagonala de 13,3 inch și de un procesor puternic, și este ideal pentru muncă sau jocuri.

“Clienții vor să acceseze și să partajeze conținut oriunde, oricând, pe orice dispozitiv conectat la Internet și se așteaptă ca aceste conexiuni să fie impecabile,” a declarat Ron Coughlin, Vicepreședinte Senior și Director general, Consumer PCs, HP. “HP SlateBook x2 și HP Split x2 sunt dispozitive de nouă generație și cele mai recente exemple ale angajamentului nostru continuu de a revoluționa experiența informatică prin faptul că le oferim clienților flexibilitatea necesară pentru a fi productivi acasă, la birou sau în deplasare.”

HP SlateBook x2 și Split x2 se alătură premiatului HP ENVY x2 ca parte a portofoliului HP de PC-uri detașabile. În același timp, HP SlateBook x2 face parte, împreună cu HP Slate7 din mișcarea HP de a oferi acces la experiența Google, și de a furniza acces prin intermediul mai multor sisteme de operare.

Calculatorul HP SlateBook x2 le oferă utilizatorilor posibilitatea de a trece fără efort de la muncă la distracţie combinând portabilitatea tabletei cu productivitatea notebook-ului într-un dispozitiv elegant, subțire și ușor care utilizează popularul sistem de operare Android. Cu un design avansat bazat pe un sistem magnetic de prindere și un sistem dual de baterie – o baterie în placa de bază și alta în tabletă – utilizatorii pot comuta cu ușurință de la notebook la tabletă și viceversa, chiar și atunci când sunt pe drum.

Pentru a se asigura că nu se pierde din funcționalitate în schimbul portabilității, HP SlateBook x2 a fost prevăzut cu sistemul Android Jelly Bean 4.2.2 și oferă experiența Google prin intermediul unor servicii ca Google Now, Google Search, Gmail, YouTube, Google Drive și Google+ Hangouts pentru video chat multiperson, precum și accesul la aplicații și conținut digital prin intermediul Google Play.(2)

Modelul SlateBook x2 are un procesor mobil NVIDIA Tegra 4, care permite utilizatorilor să acceseze aplicația TegraZone app și să testeze jocurile optimizate pentru Tegra 4. Ecranul tactil HD de 10,1 inch oferă linii fine, imagini clare și precizia culorii reducând luminozitatea excesivă. SlateBook x2 include, de asemenea, 64 de GB spațiu de stocare și  DTS Sound+ Solution pentru a accesa și a se delecta cu fotografii, muzică și videoclipuri.

Capacitatea de imprimare nativă exclusivă de la HP le permite utilizatorilor să imprime direct din majoritatea aplicațiilor.

Modelul HP Split x2 este un PC 2 în 1, detașabil, combinând puterea stației de lucru și portabilitatea cu sistemul de operare Windows 8 și un procesor puternic Intel® Core™ din a treia generație. Consumatorii se pot bucura acum de un notebook ultraportabil de înaltă performanță potrivit pentru aproape orice sarcină intensivă, care poate fi transformat sub forma unei tablete de 13 inch pentru a oferi o capacitate unică de divertisment prin jocuri video, videoclipuri și multe altele.

Fie că este folosit ca notebook de înaltă performanță sau ca tabletă, displayul HD tactil în culori vibrante cu diagonala de 13,3 inch înlesnește vizualizarea și partajarea de conținut, jocurile video cu familia și prietenii, audiția de muzică de înaltă calitate prin intermediul sistemului Beats AudioTM,oferind cea mai plăcută experiență audio posibilă pe un calculator.

Un hard disk opțional în placa de bază mărește spațiul de stocare, în timp ce sistemul dual de baterie le permite utilizatorilor să fie ultramobili.

HP Split x2 are un design atrăgător cu carcasă fină care conferă o priză bună și arată mai puține amprente. HP Split x2 oferă de asemenea inovații HP exclusive, cum ar fi o cameră web HP TrueVision Full HD(1) de 2 megapixeli și HP ClickPad pentru o navigare tactilă precisă.

Produsele vor fi disponibile din  iulie 2013. Informații suplimentare despre HP SlateBook x2 și HP Split x2 sunt disponibile la www.hp.com/x2 și pe pagina The Next Bench.

(1)Pentru vizualizarea imaginilor HD este necesar conţinut HD.

(2)Este necesar accesul la Internet, care nu este inclus.