Au mai rămas numai 10 zile în care fotografii începători, dar şi cei profesioniști, se pot înscrie la workshop-urile pregătite de Fotogenica. Cel mai important eveniment local de specialitate, susţinut de Canon România, se pregătește să își deschidă porțile pentru persoanele pasionate de fotografie. Fotogenica va avea loc între 7 şi 9 iunie la complexul Wolf din Bran.

Participanţii vor avea posibilitatea de a învăța elemente de tehnică și artă fotografică chiar de la fotografii profesioniști care vor fi lectori în cadrul evenimentului şi vor coordona workshop-uri de specialitate. Invitatul special al acestui eveniment va fi Brutus Östling, ambasador Canon şi promotor al fotografiei de natură. Acesta va susţine un workshop în cadrul rezervaţiei de urşi de la Zărneşti.

Ziua de vineri debutează cu prezentarea lui Mugur Vărzariu, Canon Explorer și continuă, după cină, cu proiecția “România lui Sorin Onişor”. Cea de-a doua zi va debuta cu sesiunea foto ” Răsărit la Sirnea” susţinută de Toma Bonciu, iar activităţile vor continua cu workshop-uri precum: fotografie subacvatică  (Canon România  va pune la dispoziţia participanţilor aparate foto specializate) prezentat de Mircea Băduţ, atelier practic de fotografie nud organizat de Francisc Vaida, o sesiune de fotografie de modă coordonată de Simion Buia şi o introducere în zona dualismul clar-neclar în fotografie susţinut Mihai Musceleanu.

Mai mult, ziua de sâmbătă va fi completată de alte  ateliere practice pe diferite teme, precum timelapse (Bogdan Botofei), tutorial pentru realizarea de videoclipuri cu ajutorul echipamentelor DSLR (Adi Popa), fotografie nocturnă şi Astrofotografie (Cătălin Păduraru).

În plus, Canon oferă participantilor  ocazia de a testa echipamente profesionale: aparate foto, obiective şi imprimante. La finalul evenimentului, cele mai bune fotografii realizate în cadrul workshop-urilor for fi expuse, iar lectorii selecta câştigătorii ediției 2013. Premiile vor fi oferite de către Canon şi constau în: un EOS 60D, o două imprimante foto: PIXMA PRO 9 000 şi respectiv Selphy CP900.

De asemenea, pasionații de fotografie au ocazia să câștige unul din cele doua bilete de acces, ce includ masa și cazarea la ediția 2013 a Fotogenica, oferite de Canon pe pagina de Facebook. Cei interesați trebuie să își pună aparatul foto Canon în acțiune, să aleaga una din cele 12 teme ale workshop-urilor de la Fotogenica și să o redea cât mai sugestiv într-o fotografie. Concursul se desfășoară în perioada 29 mai – 03 iunie, iar câștigătorii vor fi aleşi prin tragere la sorți. Regulamentul concursului va fi disponibil în aplicaţia “Momentele tale cu Canon”.

Pentru mai multe detalii despre eveniment şi înscrieri, accesați www.fotogenica.ro